MENÜ

Askerler ve Generaller

Abone Ol Google News

Hayatta en önemli unsur, dengedir. Fit olmak istiyorsanız, yemenize dikkat edeceksiniz. Sağlıklı olmak istiyorsanız, yasaklı maddelerden uzak duracaksınız. Başarılı bir sporcu olmak istiyorsanız, çalışacaksınız. Şampiyon olmak istiyorsanız, savaşacaksınız. Düşünün; Bir orduda kaç general, kaç asker vardır?

Haberin Devamı

Ziraat mühendisi, zirai kredi başvurularını yerinde incelemek için bir köye iş ziyaretinde bulunur. Akşam hava kararmak üzereyken köyden ayrılır. Yolda arabası arızalanır. Kara kara gece vakti ne yapacağını düşünürken, az ileride bir ışıkları yanan bir ev olduğunu görür. Koşar adımlarla gider, zili çalar. Kapıyı açan genç ve güzel kadın şöyle der: "Buyrun beyefendi. Ben kocası askerde olan ve burada yalnız yaşayan bir kadınım. Size nasıl yardımcı olabilirim?"

Adam, durumunu anlatır: "Ben bir bankanın zirai krediler bölümünde çalışan Ziraat Mühendisiyim. Arabam bozuldu ve yolda kaldım. Geceyi burada geçirmem mümkün mü?"

"Tabii ki" der kadın ve birlikte içeri girerler. Kadın içeri buyun ettiği adama sorar: "Beyefendi ben kocası askerde olan ve bu evde tek başına yaşayan bir kadınım. Bir arzunuz var mı?" Adam, karnının aç olduğunu söyler ve mümkünse yemek ister.

Haberin Devamı

Kadın güzel bir sofra hazırlar. Yemekler yenir ve kadın yeniden adama sorar: "Beyefendi, ben kocası askerde olan ve bu evde tek başına yaşayan bir kadınım. Başka bir arzunuz var mı acaba?" Adam mümkünse yemeğin üzerine çay içmek istediğini söyler. Kadın çayı demler, içerler. Çay faslından sonra kadın, en şuh geceliğini giyerek adamın karşısına çıkar ve sorar: "Beyefendi, ben kocası askerde olan ve bu evde tek başına yaşayan bir kadınım. Başka bir arzunuz varsa çekinmeden söyleyin." Adam, uyku saatinin geldiğini söyler ve iyi geceler diler.

Adam, sabah olup uyandığında kadını evde göremez. Evin bahçesine çıktığında, kadının hayvanlara yem verdiğini görür. Kümeste bir tavuk ve 5 horoz olduğunu gören adam, kadına sorar: "Hanımefendi, 1 tavuğa 5 horoz fazla değil mi? Ben bu durumdan bir şey anlayamadım."

Kadın'ın cevabı şöyledir: "Anlamayacak bi rşey yok beyefendi! O horozların 4 tanesi Ziraat Mühendisi..."

Hayatta en önemli unsur, dengedir...

Fit olmak istiyorsanız, ne kadar yemeniz gerektiğini bilmelisiniz. Sağlıklı olmak istiyorsanız, spor yapmalı, yasaklı maddelerden uzak durmalısınız. Başarılı bir sporcu olmak istiyorsanız, yetenek yetmez, çok çalışmalısınız. Şampiyon bir takım kurmak istiyorsanız, general-savaşçı dengesini iyi kurmalısınız. Orduda bir tane asker, onlarca general mi vardır? Yoksa bir general, onlarca asker mi?

Unutmayın; Tarih generalleri hatırlasa bile savaşları askerler kazanır.

(NOT: Bakırköy Belediyesi, Ataspor Kulübü ve değerli jüri; 2020 yılının en iyi sayfası olarak, şu an okuduğunuz bu sayfayı seçti. Beni ve Aslıhan Çil'i de ödüle layık gördüler. Bu ödüller, sayfanın tasarımında ve hazırlanmasında büyük emeği olan Emirhan Şeker kardeşime de gelsin.)

YORUM YAZ