MENÜ

Alo!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Neresinden baksan, neresine el atsan tel tel dökülüyor Türk Futbolu...
Saha dışında bir karmaşa, bir keşmekeş, bir garip gerilim, kavga, sinir harbi, soğuk savaş... Spora ait ne varsa, olmayan her şeyi içinde barındıran bir düzen bu...
Saha içinde işler öyle ya da böyle gidiyordu; Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi ciddi anlamda bir erozyon da bu bölgede yaşandı. Herkes yazdı çizdi, fakat bizim de bu konuda bir kaç kelam etmemiz şart!

Önce, kronoloji ile başlayalım...

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 4 Şubat 2015 Çarşamba günü, (Fenerbahçe maçından 3 gün önce) şu açıklamayı yaptı: “Bu sene hakemler yüzünden 15 puan kaybettik. Fenerbahçe maçı esnasında bir tane kasti hakem hatası görürsem, takımı sahadan çekeceğim. Bu kararı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu’na da ilettim. Kasti bir hakem hatasıyla yenilmektense hükmen mağlubiyet almayı tercih ederim. Trabzonspor çok büyük bir camiadır, kimseye yem olmaz. Kararımı uygulamakta çok kararlıyım.”

Futbol kamuoyu henüz bu sözlerin tartışmasını yaparken; 5 Şubat 2015 Perşembe günü (Fenerbahçe maçından 2 gün önce) Sayın Hacıosmanoğlu’dan şu açıklama geldi: “Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım’ı telefonla aradım. Kendisi ile konuştum. Kim hak ediyorsa onun kazanmasını sağlayacak bir yönetim göstermesini istedim. Başkaları gibi ‘Hakkımız olmayanı bize versinler’ demedik. Biz o kültürden gelmiyoruz. Biz hakkımıza riayet eden insanlarız. Öyle bir toplumda yaşıyoruz.”

3 Temmuz’dan sonra iyice gerilen iki kulübün futbol maçı, 7 Şubat 2015 Cumartesi günü oynandı. Fenerbahçe’nin çok daha net pozisyonlara girdiği müsabaka, 0-0 sona erdi.

8 Şubat 2015 Pazar günü, (Fenerbahçe maçından bir gün sonra), mikrofonlar yine Hacıosmanoğlu’na yönelmiş durumdaydı: “ Maça gidemedim, ancak takımın genel menacerinin özellikle soyunma odasında beklemesini söyledim. Telefonla sürekli irtibat halindeydik. Eğer bir hakem hatası olsaydı anında talimatla takımı sahadan çekecektim. Diego’ nun pozisyonuna penaltı verilseydi, takımı sahadan çekecektim.”

Bülent Yıldırım, Diego’nun pozisyonuna penaltı çalsa...
Bülent Yıldırım, Egemen Korkmaz’ı o kargaşada atsa...
Bülent Yıldırım, 8 sarı kart gösterdiği Trabzonspor’dan bir oyuncuya kırmızı çıkartsa...
Bülent Yıldırım, bir ofsaytı atlasa, bir faulü farklı yorumlasa, bir korneri vermese, bir taçı görmese...

İhtimaller üzerine yaptığımız yorumlar bile tüy ürpertici.
Ama halâ normalmiş gibi gösteriliyor manzara...
“Trabzonspor Başkanı aramasa, Bülent Yıldırım bu maçı böyle yönetemezdi” diyen mongol da var; “Bu telefon görüşmesi olmasa, Trabzonspor 2-1 kaybederdi” diyen çok bilmiş de!

Normal değil yaşanan... Trabzonspor Başkanı’nın maçın hakemini, maçtan 3 gün önce araması normal değil... Ne konuştuklarının hiç de önemi yok. Şimdi içinizden bana küfrediyor ve ‘nesi normal değil’ diyorsanız, empati yapın lütfen...
Avni Aker’de oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçından 3 gün önce, Aziz Yıldırım, maçın hakemini arasa ve bunu açıklasa, ne düşünürdünüz mesela?

Yıldırım Demirören... Yani bu ülkenin futboldaki
1 numarası, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, dün ekrana çıktı (10 Şubat 2015 salı); “İbrahim Hacıosmanoğlu ceza alacak” dedi.
Ne cezası!
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı; böylesine önemli bir konuda tam 6 gün sonra mı yorum yapar!

Yapılması gereken şu:
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile hakem Bülent Yıldırım arasındaki telefon görüşmesi dinlenmeli... Kötü şeyler konuştukları için değil, insanların aklına giren kötü düşüncelerin yok olması için...
Bu, her ne olursa olsun görüşmeyi meşru, haklı ya da olağan kılmaz...
Ancak tereddütler sona erer.
En azından...

YORUM YAZ