MENÜ

12. dalga!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray, Futbol Federasyonu’nu tehdit etti: “Bu federasyon ve kurullarının Türk Futbolu’nu yönetecek kapasitede olmadığına kanaat getirmiş bulunuyoruz. Böyle giderse desteğimizi çekeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın...” Özeti buydu o çok uzun metnin, ama bana göre en tehlikeli cümle, satır aralarında gizliydi: “Galatasaray’ın desteği olmadan, federasyonun futbol barışı, sportif başarıyı ve sektörel gelişimini nasıl sağlayacağını biz de merak ediyoruz...”
Tek kelimeyle ‘tehlikeli’.
***
Türk Futbolu’nu yönetmekle yükümlü federasyon anında yanıt verdi: “Söz konusu maçın başlama düdüğüne kadar açıkça Futbol Federasyonu’nu destekleyen, icraatlarını övenlerin sadece 90 dakika sonra desteğini tümden çektiğini belirtmesi, sabrının taştığını dile getirmesi ne yaman bir çelişkidir?”
Tek kelimeyle ‘yakışıksız’.
***
Türk Futbolu’nu yönetenlerle, Türk Futbolu’nun güzide bir kulübü arasında internet ortamında düello yaşanırken bir hakem yüzünden... Türk Futbolu’nun bir diğer güzide kulübü, ‘mimari bir başyapıt’ olan Olimpiyat Stadı’nda ‘sıfır futbol’ oynuyor ve bir diğer hakemin facia yönetimine, 2 ofsayt golüne teslim oluyordu.
Tek kelimeyle ‘kader’.
***
Selçuk Dereli ve Cüneyt Çakır, MHK’nın gözbebekleri... Avrupa’da bile görev alan ‘üst klasman’ hakemlerimiz ikisi de. Galatasaraylılar Lincoln’ün kırmızısına, Fenerbahçeliler ofsayta takılmışlar. Benim takıldığım mevzuu ise başka...
Lincoln’ü atan Dereli, üniformasına kanını süren Baros’u nasıl sahada tutar?
Mahmut’u, Gönül’ü, Tjikuzu’yu atan Çakır, Tjikuzu’yu önce tehdit sonra darp eden Emre’yi nasıl sahada tutar?
Pozisyonları görmeme şansları yok, o halde geriye iki şık kalıyor. Hakem duruşları ya da disiplin anlayışları buysa eğer ‘eyvah’; Fenerbahçe ya da Galatasaray’dan çekiniyorlarsa ‘facia’.
***
Türk Futbolu’nda ciddi bir devrime ihtiyaç var. Bu federasyon bu gidişatı değiştiremeyecekse eğer, çözüm basit... Selçuk Dereli ve Cüneyt Çakır’ı da dahil edin Ergenekon’a, gömün evlerinin bahçesine 3 tane düdük, olsun bitsin!

YORUM YAZ