MENÜ

Şimdi seri zamanı

Abone Ol Google News

İlginç bir tesadüf olsa gerek, Galatasaray'ın ligde üst üste maç kazandığı son dönem, tam da bugünkü periyodun ilk yarısında yaşanmıştı. Yine puan kayıplarının ardından, 26 Eylül-17 Ekim arasında Göztepe'yi, olaylı maçta Rize'yi, sonra da Konya'yı yenen Sarı-Kırmızılılar, bu 3 maçlık serinin devamında ligde bir daha gün yüzü görmedi. 4 aydan fazla zamandır Galatasaray'ın üst üste 2 maç kazanamamış olması, bugün gelinen tablonun da bir özeti. Şimdi Galatasaray'ın önünde yeni bir seri fırsatı var. 90+9'daki penaltıyla gelen Göztepe galibiyeti, yeniden toparlanma yolunda futbol açısından olmasa da psikolojik olarak daha iyi bir senaryo yazdıramazdı. Olası bir Rize galibiyeti ise Barcelona yolculuğundan önceki Konya deplasmanına takımı daha da moralli götürecektir.

Haberin Devamı

3 puan değil, fark peşinde

İki kulüp arasında son yıllarda yaşanan yüksek gerilim nedeniyle, Galatasaray taraftarı bugün galibiyet değil, ezici bir futbol, farklı bir zafer bekliyor. Bu beklentiyle beraber Nef Stadı'nda son dönemdeki en yüksek seyirci sayısına ulaşılacak gibi görünüyor. Ancak tribün baskısı takımı itebileceği gibi, golün gecikmesi halinde bireysel hatalara da zorlayabilir. Zira Galatasaray'ın işi bugün hiç kolay olmayacak.

Haberin Devamı

Bu kez analiz farklı olacak

Hamza Hamzaoğlu ile dibe vuran bir Rizespor olsa da Galatasaray efsanesi Bülent Korkmaz'ın yeni takımıyla ilk maçına çıkacak olması Cim Bom için büyük handikap. Bülent hoca, ilk yarıda da Alanya'nın başında ikinci maçını Galatasaray'a karşı oynamış ve İstanbul'dan zaferle ayrılmıştı. Başına geçtiği takımları kısa sürede ayağa kaldırmasıyla bilinen Bülent Korkmaz, özellikle Gedson Fernandes silahını çok etkili kullanabilecek bir motivasyona sahip. Torrent ve ekibi rakip analizini iyi yapsa da Rize'nin eski maçlarından ziyade, Bülent hocanın psikolojik hazırlığına karşı çözüm aramalı.

YORUM YAZ