MENÜ

Sağlık kontrolüne girmedi herhalde!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yıllarca Brezilyalı yıldızlarla Ukrayna ligini domine eden Luce, milli takımın başına geçince yabancı düşmanı kesildi. Ya hafıza sorunu var ya da birilerinin maşalığını yapıyor... Lucescu Türk Milli Takımı’nın başında daha tek maça çıkmadan kriz üstüne kriz çıkardı. Oğuzhan konusuna açıklık getirmek için düzenlediği 15 dakikalık basın toplantısında, “Her takımda en fazla 4 Türk oyuncu var, bu konuyu uzun uzun konuşmak gerek” diyerek yabancı sınırlamasına atıfta bulunması inanılır gibi değil. Luce’nin aynı anda hem Galatasaray’a hem Türkiye Futbol Federasyonu’na söz verip, iki kurumu karşı karşıya getirmesinden bazı sıkıntıları olduğu belliydi. 7 sülalesinin dünyalığını yapıp 70 küsür yaşında hâlâ birkaç milyon Euro daha kazanayım diye sahibinin sesi olması, koca bir hayal kırıklığıydı.

Galatasaray’ın başına gelseydi?

Evet, Lucescu’nun yabancı konusuyla ilgili söylediği sözler kesinlikle kendisine ait değil. Belli ki federasyondan birileri bu konuda düzenleme yapmak istiyor ve Luce de maşalık görevini yerine getirecek. Çok değil, birkaç hafta öncesine kadar Galatasaray’a sportif direktör olarak gelmeye hazırlanan Lucescu o koltuğa otursaydı, yine yabancı sayısından dert mi yanacaktı, yoksa ilk iş olarak Brezilya ve Romanya’da yabancı sevkiyatına mı başlayacaktı? Bu sorunun en net cevabı yakın geçmişte yatıyor.

Shakhtar’da yerli mi oynattı?

Tarih 20 Mayıs 2009, yer Şükrü Saracoğlu Stadı, UEFA Kupası’nda final oynanıyor. Shakhtar’ın rakibi Werder Bremen... Lucescu’nun sahaya sürdüğü 11 şöyle: Pyatov (Ukrayna), Srna (Hırvatistan), Kucher (Ukrayna), Chygrnyskiy (Ukrayna), Razvan Rat (Romanya), Lewandowski (Polonya, ama Bayern’deki değil), Fernandinho (Brezilya), İlsinho (Brezilya), Jadson (Brezilya), Willian (Brezilya), Luiz Adriano (Brezilya). Yani Ukrayna ekibinde 3 yerli var, 8 yabancı, 5’i Brezilyalı... Luce’nin yıllarca Ukrayna ligini domine ettiği karışımın sadece küçük bir kopyası.

Bu kadarı tesadüf olamaz!

Yani Lucescu’nun yabancı konusuyla ilgili söyledikleri tamamen hikaye. Hem de kendisine ait olmayan bir hikaye. Zaten bu yabancı sınırlaması işi Galatasaray ne zaman iyi yabancılara kavuşsa ancak o zaman gündeme gelir. Drogba’lı Bruma’lı Melo’lu dönemde 6+0+4 olan kontenjan, yönetimin ‘tüm AB pasaportlu isimler serbest olsun’ çabasına rağmen diğer kulüpler tarafından destek görmemiş, hatta 5+0+3 ucubeliğine evrilmişti. 14 oyuncuya çıkan yabancı serbestliği bugün sorgulanıyorsa, yabancı konusunda en büyük sıkıntıyı yaşayan kulüplere bakmak lazım.

Elinde pırıl pırıl kadro var

Milli takıma gelince... Türkiye bugün tarihinin en parlak kadrosuna sahip. Önde Enes Ünal, solda Cengiz, sağda Emre Mor, forvet arkasında Hakan Çalhanoğlu veya Yusuf Yazıcı, merkezde Oğuzhan ve Okay Yokuşlu, savunmada Çağlar, bir çırpıda aklıma gelen önümüzdeki 10 yıla damga vuracak isimler. Tabii Sayın Lucescu, tüm bu oyuncuları Avrupa’nın dört bir yanında izlemek yerine, Türkiye’de tek bir maça gelerek hepsini bir arada görmek istiyorsa da haklıdır, o yaşta git gel zor olur elbette.

Galatasaray’ı Allah korumuş!

70 küsür yaşındaki Rumen teknik direktör Mircea Lucescu, Türkiye’deki yabancı serbestliğine karşıysa, vah hocanın haline. Yok öyle değil de, kendi inanmadığı bir konuda fedarasyonun sözcülüğüne yapıyorsa, vah ki ne vah hocanın haline. Galatasaray’ı Allah korumuş!

YORUM YAZ