MENÜ

Pozisyon vermeden yenildi

Abone Ol Google News

İki ayaklı bir Avrupa kupası maçında, hem de kendi evinde 2-1 kaybetmek, turu mucizeye bırakmak demektir. Penaltıya kadar Galatasaray’ın futbolu hiç fena değildi. Ancak Diagne’nin etkisizliği ve Fernando’nun inanılmaz top kayıpları, oyunun yeniden çevrilmesi adına büyük sıkıntı yarattı.

Haberin Devamı

Zoru başardılar ama...

Maçın başında baskı Galatasaray’dan beklenirken, Benfica’nın presi bunalttı. Sarı-Kırmızılı oyuncular bu baskıyı çabuk kırmayı başardı ve oyunu 20. dakika itibarıyla rakip yarı sahaya yıktı. Kendi ligindeki son 6 maçını kazanırken, 26 gol atıp sadece 5 gol yemiş formda ve dinamik bir takıma karşı oyun üstünlüğü yakalamak zordur. Galatasaray bunu başardı, ancak bir penaltı kararı tüm planları bozdu. Top Marcao’nun koluna çarptı mı çarpmadı mı tartışması bir yana, Brezilyalı futbolcunun harmandalı oynar gibi yaptığı müdahale çok anlamsızdı.

VAR sistemi olmayınca!

İspanyol hakemin tartışmalı kararlarının yanında, Benficalı oyuncuların her fırsatta yüzlerini tutarak aldatmaya yönelik hareketleri sinir bozucuydu. VAR sistemi, Avrupa Ligi’ne bir an önce dahil edilmeli. Galatasaray ikinci yarıda yine çok hareketliydi. Nagatomo’nun şık ortasına, Luyindama’nın nefis kafa vuruşu umutları tazeledi. Ortada pozisyon yokken 64’te gelen bir uzun top ve Seferovic’in Marcao’yu yıkarak attığı gol ise Aslan’ın direncini bir kez daha kırdı. Fatih hocanın hamleleri skoru değiştirmeye yetmedi. Tur buradan döner mi? Zor, ama imkansız değil.

Haberin Devamı
YORUM YAZ