MENÜ

Ligin kaderinin değiştiği gün!

Abone Ol Google News

Galatasaray, 26 Kasım 2019’da evinde Club Brugge’le 1-1 berabere kaldığı bir Şampiyonlar Ligi maçı oynadı. O sıralarda hemen her gün devre arasında yapılacak takviyeleri kafasında kurgulayan ve bunu açıkça dile getiren Fatih Terim’i en çok etkileyen, Brugge’ün o günkü oyun düzeni oldu. Yaptıkları hızlı ve direkt hücumlar, Galatasaray savunmasını çok zor durumda bırakmıştı.

Haberin Devamı

Fatih hoca o maçtan sonra satır aralarında kaybolan, ama aslında çok kritik bir mesaj verdi, “Modern futbolda artık gole giden en kolay yol, savunma arkasına atılan toplar, savunma arkasına yapılan koşular. Biz de buna göre hareket edeceğiz” dedi. Yani hız ve tempo vurgusu yaptı.

O yanlıştan geri döndü

Elde Babel ve Feghouli gibi topu sadece ayağına isteyen iki kanat, Belhanda gibi ceza sahasına girmeyen bir 10 numara varken, hocanın bahsettiği bu oyunu oynatması mümkün değildi. Hatta Nzonzi bile bir ara “Topu aldığımda kimse hareketlenmiyor” benzeri bir şikayette bulunmuş ve devamında kadro dışı kalmıştı. Haklıydı da. Sezon başında kadro yanlış/eksik kurulmuştu.

Haberin Devamı

Gole giden en kolay yol

Takımı yakından takip edenler de sorunun Diagne, Falcao, Andone veya Adem olmadığının farkındaydı. Tempoyu arttırmak gerekiyordu. Sadece solda Nagatomo/Babel yerine yapılan Saracchi/Onyekuru hamlesi bile hem Galatasaray’daki hem de ligdeki dengeleri değiştirmeye yetti. Takım artık, o gün Terim’in de işaret ettiği gibi, savunma arkasına top atan, koşu yapan, gole giden en kolay yolu geç de olsa keşfeden bir yapıya geçmişti.

Keramet Twitter’da değil!

Üstüne Afrika yorgunları kendilerine gelip Emre Akbaba geri dönerken, Falcao ve Mariano da toparlanınca ortaya tam da Galatasaraylılar’ın hayal ettiği takım çıktı. Asıl keramet ne Zorlu tweetinde ne de Başkan’ın sözlerindedir. 8 maçta atılan 24 gol ve kazanılan 24 puan işte bu değişimin, bu yeni anlayışın eseridir.

YORUM YAZ