MENÜ

Lige yeniden başlama şansı!

Abone Ol Google News

Milli araya sansasyonel bir Rize galibiyetiyle giren Galatasaray'da, oyun açısından olmasa da, psikolojik olarak işlerin rayına girebileceği sinyali verilmişti. Ligin en pahalı kadrolarından birini kuran Beşiktaş'ın son 5 resmi maçtan 1 galibiyet çıkarabilmesi, bu akşam Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki kapışmada şampiyonluk adaylarından birinin puan kaybedecek olması, sezona çok kötü başlayan Galatasaray'ı daha yolun başında yeniden potaya sokabilir. Genç, tecrübesiz ve kazanmaya ihtiyacı olan bir takımın adaptasyon sürecinde, rakiplerinin de aslında benzer yollardan geçtiğini görmek, Sarı-Kırmızılı takıma itici bir güç sağlayabilir.

Haberin Devamı

Hücum hattı çok formda

Bu süreçte iki hazırlık maçı oynayan Galatasaray'da, Tuzla ve İstanbulspor'dan 6 gol yenmesine rağmen, hücum tarafında ümit verici gelişmeler dikkat çekti. Diagne'nin yükselen formu, bu sezon skor üretmekte zorlanan Galatasaray'a ilaç olacak gibi. Ayrıca Mostafa Mohamed'in Mısır formasıyla sergilediği performans, Halil'in her gün daha iyiye gitmesi ve yardımcı forvet rolündeki değerinin ortaya çıkması, ciddi bir hücum zenginliği yaratacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Morutan'ın maçı olabilir

Konyaspor gibi diri, tempolu ve güçlü bir takım karşısında Berkan gibi çok koşan ve mücadele eden bir oyuncunun cezalı olması, Galatasaray açısından handikap. FatihTerim bu dezavantajı mutlaka topa daha çok hükmederek avantaja çevirmek isteyecek ve sahaya daha fazla teknik kapasitesi yüksek oyuncu sürecektir. İlkkez Milli formayı giyen Morutan'ın yıldızlaşacağı bir maç izleyebiliriz. Cicaldauda Florya'ya çok formda döndü. Galatasaray'ın bugün bu ikilinin yüksek performansına çok ihtiyacı olacak.

Konya'nın baskısı zorlayacak

Savunmada Marcao'nun yokluğunu oyun kurulumunda çok ciddi şekilde arayan Galatasaray, İlhan Palut'un ekibinin Serdar Gürler, Bytyqi gibi yeteneklerin önde sert baskıyla başlaması halinde top kayıpları yaşayabilir. Nelsson ve Luyindama'nın topu oyuna sokma problemine Taylan'ın vereceği destek çok önemli. Maçın belirleyici unsuru, Galatasaray'ın geriden çıkış sürecine Konyaspor'un vereceği cevap olacaktır. Eğer baskıdan çıkamazlarsa, Sarı-Kırmızılılar uzun toplarla Kerem gibi sprinter oyuncularını devreye sokmak zorunda kalacaktır.

Genç kadroya özgüven sağlar

Sezonun hâlâ çok başındayız ve her puan kaybının telafisi var. Ancak Galatasaray kritik bir eşikten geçiyor. Pazar günü gündüz maçında, yeni adıyla Nef Stadyumu'nda olası bir Konyaspor galibiyeti, hem Sarı-Kırmızılı takımı zirvede yeniden söz sahibi yapacak hem de genç kadroya özgüven sağlayacak. İşte bu pozitif hava Avrupa'ya, Avrupa'dan da tekrar lige dönecek bir bumerang döngüsü yaratabilir. Böylece lig Galatasaray açısından adeta yeniden başlayabilir.

YORUM YAZ