MENÜ

Gözü 'Kara' Gümrük

Abone Ol Google News

Ndao, Jimmy Durmaz ve Borini’nin hücumdaki etkili oyunuyla sonuca giden Karagümrük, Başakşehir deplasmanından çok kritik bir galibiyetle ayrıldı. Yeni maceraya ikide sıfırla başlayan Aykut Kocaman’ın ise kötü gidişe acil çözüm bulması gerekiyor. Yoksa çanlar son şampiyon için çalabilir...

Haberin Devamı

Maçı ilk 60 ve son 30 dakika olarak ikiye ayırmak mümkün. Merkezde Azubuike-Mahmut gibi koşan, ama üretmeyen bir ikiliyle başlayan Başakşehir, Giuliano’yu kaleye yakın bölgede topla buluşturamadığı her an, orta alanı Karagümrük’e teslim etmek zorunda kaldı. Aykut Kocaman’ın takımı buna rağmen tıpkı Galatasaray maçında olduğu gibi öne geçecek fırsatı penaltıyla yakaladı. Giuliano o gün çok zayıf vurmuştu, dün de abartıp üstten dışarı yolladı. Gol gelmeyince, oyun bir türlü Başakşehir’e dönmedi. Öyle ki Karagümrük, Bertolacci ve Castro merkeziyle, ilk yarıda daha fazla topa sahip olan taraftı.

Castro’dan nefis pas

İkinci yarıda Mahmut yerine Ndayishimiye tercihi, Aykut hocanın topu kendilerinde tutma isteğinden kaynaklansa da, beklediği etkiyi yaratmadı. Karagümrük’te Jimmy Durmaz hücumu iyi organize ederken, Ndao her an sağ taraftan bir şeyler yapacağını hissetiriyordu. Nitekim 52’de Castro’nun nefis pasında Hasan Ali’nin sektirdiği top, ceza alanı içinde Ndao’nun önüne düştü. Senegalli’nin görerek altıpasın gerisine doğru kestiği topu, Jimmy bomboş durumda kaleye yolladı ve takımını öne geçirdi: 0-1.

Haberin Devamı

Fernandes için geç kaldı

Başakşehir, ancak 60’ta Fernandes’in oyuna girmesiyle maça başlayabildi. Sol çizgiden ziyade, merkeze gelerek top alan Fernandes’in oyunu hareketlendirmesi, Giuliano’yu da olumlu etkiledi. Sadece birkaç dakika sonra çok iyi bir organizasyon ve Giuliano’nun asistiyle Crivelli golü atsa da, ucu ucuna bir ofsaytla, bu gol de VAR’dan döndü. Aykut hocanın bundan sonraki tek hamlesi Crivelli yerine Demba Ba’yı almak oldu. Ancak Karagümrük cephesi bu bölümde değişikliklerle maçı elde tutup kazanmayı bildi. Kocaman bu kötü gidişe çare bulmazsa, ateş hattı Başakşehir için hiç de uzak değil.

YORUM YAZ