MENÜ

Diriliş günü

Abone Ol Google News

Ezeli rakipleri galibiyet serileri yakalayıp transferde çıta yükseltmişken, son 2 maçta 5 puan kaybeden Galatasaray cephesinde huzursuzluk hakim. Lig uzun fakat ekstra bir puan kaybı psikolojik çöküntü yaratır. Gençlerbirliği maçı, kazanılması halinde takımı yeniden diriltebilir, aksi bir sonuç ise kırılma noktası olabilir.

Haberin Devamı

Antalyaspor'la berabere kalırken, Ersun Yanal'ı "Defansif oynamakla" eleştiren Galatasaray cephesi, bir sonraki hafta açık oynayan İsmail Kartal'ın Konyaspor'una karşı da direnemeyince ciddi bir özgüven kaybı yaşandı. Üstelik şampiyonluk yolundaki rakipleri galibiyet serileri yakalamış ve kadrolarına büyük yıldızlar takviye etmeye hazırlanırken, Galatasaray'da hâlâ kimin nereye satılacağının bile bilinmediği, belirsiz bir ortam var. Buna sakatlıklar, cezalar ve hastalıklar da eklenince Florya'dan ciddi bir huzursuzluk havası yükselmeye başladı. Gençlerbirliği maçı, bu açıdan bakıldığında bir diriliş veya kırılma noktası olabilir.

Filmde iki final var

Lig uzun bir maraton, her takım benzer kayıplar yaşasa da Galatasaray'ın mevcut durumu daha kırılgan görünüyor. Gençlerbirliği maçı, kupada Malatya ve Beşiktaş derbisinde alınması muhtemel kötü sonuçlara, bir de ara transfer başarısızlığı eklenirse, sonrasında olacakları kestirmek güç değil. Tam tersi bir senaryoda, aynı periyot 3 galibiyetle geçilip, bir de Terim'in istediği transferler yapılabilirse, bu kez bambaşka bir film izleyeceğimiz de açık.

Haberin Devamı

Hangi Diagne oynar?

Peki takım oyunu veya bireysel performanslar bu olumlu tabloyu vaat ediyor mu? En azından Marcao, Taylan ve Arda'nın aynı anda sahada olacak olması, bugünlük topun hızlı ve efektif kullanımını sağlayabilir. Feghouli ve Emre Kılınç'ın yokluğunda Oğulcan'ın sağ çizgideki etkinliği önemli. İleride 'Golcü Diagne'nin mi yoksa 'Sakar Diagne'nin mi oynayacağı da belirleyici olacak. Burada Babel seçeneği de denenebilir. En büyük sorunlardan biri de Taylan'ın önündeki mecburi Belhanda - Emre Akbaba tercihi. İkisi de birbirinden formsuz, buraya bir çözüm şart. Elbette Fatih Terim'in kulübeye dönüyor olması da bir avantaj.

Bu üçlüye dikkat...

Gençlerbirliği ise düşme adayları arasında ilk sırayı zorlarken, Mustafa Kaplan'la birlikte çok başarılı bir toparlanma süreci yakaladı. Son 7 lig maçında sadece 1 kez kaybeden, en son Hatay karşısında çok net bir galibiyet alan Başkent ekibi, Galatasaray deplasmanına pozitif bir havayla çıkacak. Onlar da Trabzon'a verdikleri Berat'ı ve cezalı Sio'yu bugün çok arayacaklar. Ancak Candeias, Sefa ve Ayite üçlüsünü durdurmak, formsuz Galatasaray savunması için hiç kolay olmayacak.

YORUM YAZ