MENÜ

Derbi kadar önemli

Abone Ol Google News

Galatasaray, Süper Lig’in en zorlu deplasmanlarından birine bugün Yeni Malatya karşısında çıkıyor. İlk hafta Başakşehir’i 3 golle uğurlayan, lider Alanya’yı elinden kaçıran, geçen hafta da Ankaragücü’ne gol yağdıran Sergen Yalçın’ın takımı, ligin en rahat skor üreten ekipleri arasında. Üstelik Galatasaray Avrupa yorgunu. Sarı-Kırmızılılar, yıllardır Şampiyonlar Ligi dönüşlerindeki puan kayıplarına çare bulamadı. Buna bir de dış saha faktörü ve Fatih Terim ile ekibinin cezası eklendiğinde, zorluğun boyutu daha da artıyor.

Haberin Devamı

İşleri hiç kolay olmayacak

İki takımda da önemli eksikler var. Belhanda’nın varlığı yokluğu ayrı dert. Brugge deplasmanında en çok aranan isimdi. Bu kez Feghouli de yok. Ancak Malatya’da da Bifouma, Gökhan Töre ve hatta Fofana’nın yokluğu da en az onlar kadar kritik. Dolayısıyla her iki teknik adamın maç öncesi yapacağı hamleler büyük önem taşıyor.

Eski hocasını yenmek istiyor

Sergen hoca; kulübede olmasa da ustası Fatih Terim karşısında teknik direktörlük kabiliyetini kanıtlamak isteyecektir. Galatasaray cephesinde ise zirve yarışına tutunmak açısından galibiyet şart. Olası bir puan kaybında, haftaya Fenerbahçe derbisinin riski büyüyecek.

Haberin Devamı

Kilit yine kanatlarda

Aslan’ın sezon başından beri en sorunlu bölgesi; Marcao - Luyindama tandemi. Çok fazla hata yapıyorlar. Bekler de ilerleyen yaşları nedeniyle savunmada aksayınca, iş yine Muslera’nın gününde olmasına kalıyor. Malatya kompakt bir takım. Nzonzi, Seri veya Lemina merkezli orta saha bir avantaj. Ancak rakibi açmak ve aşmak için kanatlarda Babel ile oynarsa Emre Mor’un, hatta Ömer Bayram’ın Falcao’ya top taşıması çok önemli.

Kısa mesaj

Fatih Terim Galatasaray için çok şey değil, her şey. Kenardaki duruşu bile takıma hava katıyor. Yokluğunda saha içi iletişim ve motivasyon öylesine azalıyor ki, performans düşüşü kaçınılmaz oluyor. Rakipleri de bunun farkında olsa gerek ki, hocanın ceza alması için her yolu ve saldırıyı mübah görüyor. Terim konuşurken çok dikkatli olmalı.

Bu istatistiğe dikkat

Deplasman demek sıkıntı demek... Aslan, geçen sezondan bu yana ligde çıktığı 19 deplasmanda tam 11 kez puan kaybetti. 8 galibiyet, 5 beraberlik, 6 yenilgisi bulunan Cim Bom’un işi bugün de zor görünüyor.

Ön plana kim çıkar?

Falcao Galatasaray forması giydikçe, bu soruya başka bir cevap yazmak kolay olmayacak. Şu an takımın hücumdaki en etkili ismi kuşkusuz Babel. Yine de tüm gözler Falcao’nun üzerinde olacak. Kolombiyalı yıldızın atacağı gol veya goller, Galatasaray’a psikolojik üstünlük sağlayacaktır.

YORUM YAZ