MENÜ

Daha hızlı daha öfkeli

Abone Ol Google News

Abdullah Avcı’yla yollarını ayırıp prangalardan kurtulan Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetiminde yakaladığı çıkışla Türk Telekom’a geliyor. Maçın seyircisiz olması da Galatasaray’ın en büyük kozlarından birini elinden aldı. Buna karşın Beşiktaş, ligin ilk yarısında yendiği Galatasaray’dan çok daha farklı bir takım karşısında bulacak. Solda Saracchi ve Onyekuru ile maksimum hıza ulaşmış, dünyanın en önemli golcülerinden Falcao formunu bulmuş, Feghouli o meşhur ikinci yarı çıkışını yakalamış, Le mina istikrar sağlamış, Seri de kendini toparlamış durumda bu defa. Buna Ömer Bayram’ın artık ‘sürpriz olmayan’ asistleri, Mariano ve Donk’un skora ekstra katkıları, bir de ligin orantısız gücü Muslera duvarı eklendiğinde, Galatasaray rakibinin birkaç adım önünde görünüyor.

Haberin Devamı

Beraberlik bile kayıp olur

Derbilerin favorisi olmaz klişesinin tarih ol duğu bir yıl yaşıyoruz. Üstelik tam da Galatasaray’ın şampiyonluk havasını der inden içine çekmeye başladığı haftalardayız. Bir beraberlik bile Galatasaray için zirve yolunda kayıp olacaktır. Mevcut ortamda kazanılacak bir zafer ise psikolojik üstünlüğü tamamen Galatasaray’a geçirecek.

Haberin Devamı

Kim ön plana çıkar?

Onyekuru, Feghouli, Falcao, belki de Donk... Galatasaray’da maçın adamı olmaya aday çok yıldız var. Ancak seyircisiz derbide en çok da Terim’in motivasyon ustalığına ve son dönemde fark yaratan taktik dehasına ihtiyaç olacak.

Kısa mesaj

Seyircisiz maç, konuk takım için baskı yok demektir. Ancak Beşiktaş Kulübü’nün Galatasaray aleyhinde yaptığı son çıkışlar, Sarı-Kırmızılılar’ı derbi öncesi şampiyonluk yarışından daha fazla motive etmiş gibi görünüyor!

YORUM YAZ