MENÜ

Aslan için tam zamanı

Abone Ol Google News

Süper Lig'de lider Trabzonspor'un 12 puan gerisinde kalan Galatasaray, bu akşam Yeni Malatya deplasmanında kritik bir viraja çıkıyor. Geçen hafta evindeki derbide Fenerbahçe'ye mağlup olarak ağır yara alan Aslan, Avrupa Ligi'nde Marsilya'yı farklı devirerek tam anlamıyla gövde gösterisi yaptı. Bu maç aynı zamanda, Fatih Terim'in genç kadrosunun formda olduğunda ve tecrübeli yıldızlardan beklenen katkı geldiğinde neler yapabileceğinin bir provası gibiydi. Ancak Sarı-Kırmızılılar'ın şampiyonluk yarışından daha da uzaklaşmamak için en kısa zamanda bu performans ve motivasyonu lige de taşıması gerekiyor.

Haberin Devamı

Terim'siz kayıp daha fazla

İşte Yeni Malatya mücadelesi bu açıdan Cim Bom için büyük fırsat. Marsilya maçındaki kadroya yakın bir 11'le sahada olması beklenen Galatasaray'ın, aynı oyunu Malatya'da da sergilemesi ve görkemli bir galibiyet elde etmesi halinde, bu rüzgarın ligin kalanına sirayet etme ihtimali çok yüksek. Ancak cezalı Fatih Terim'in yokluğunda işler hiç de kolay olacak gibi görünmüyor. Zira Galatasaray, Terim'in kulübede olmadığı 31 lig maçında 14 kez kazanırken, 17 kez puan kaybetti (11 beraberlik, 6 yenilgi).Dolayısıyla yardımcı hocalar Selçuk İnan ve Necati Ateş'in sahaya hakimiyeti de belirleyici olacak.

Haberin Devamı

Mesut gibi Adem de unutulursa...

Diğer taraftan Yeni Malatya da son 3 maçını kaybetti ve bir çıkış yolu arıyor. 3'lü savunmanın Türkiye'deki temsilcilerinden Sumudica, Wallace'ın maça yetişmesi halinde Semih ve Sadık'la birlikte merkezi kapatıp Galatasaray'ın hızlı hücumlarını kesmek isteyecektir. Marsilya zaferinin gizli kahramanı, skora direkt katkısı olmasa da yarattığı boşluklarla tüm arkadaşlarını pozisyona sokan Diagne, Malatya'daki 3'lünün direncini kırabilirse Galatasaray sonuca daha rahat ulaşacaktır. Aksi halde golün geciktiği her dakika Aslan'ı strese sokacaktır. Ayrıca ligde fişi çekmekte zorlanan ve öne geçtiği 8 maçın 4'ünde puan kaybeden Galatasaray gol ararken, savunma geçen hafta Mesut'u unuttuğu gibi bugün de Adem'i unutursa, yine bedel ödemek zorunda kalabilirler.

YORUM YAZ