MENÜ

Aslan için erken final

Abone Ol Google News

Galatasaray'da genç ve gelecek vadeden bir kadro kuruldu. Ancak bu genç yetenekleri bir arada tutup, zor zamanlarda onları ayağa kaldıracak, saha içinde ateşleyecek tecrübelilerle harmanlamak yerine, Feghouli, Babel, Arda gibi modası geçmiş isimlere güvenildi. Özellikle oyunun merkezinde, yani iskeletin bel kemiği diyebileceğimiz noktasında Melo, Fernando veya Josef ya da Luis Gustavo gibi zeki ve deneyimli bir süpürücünün olmaması ciddi bir direnç kaybına yol açtı.

Haberin Devamı

En kötü başlangıcın nedeni...

Haliyle bu genç takımı tempolu ve motive tutmanın tek yolu hep kazanmaktan geçiyor. Her bir puan kaybı, omuzlarda baskıya, özgüvende kırılmalara sebebiyet veriyor. Mevcut oyuncu grubu, hatalı kadro mühendisliğinin bir sonucu olarak; ne skoru koruyacak olgunluğu ne de skoru çevirecek reaksiyonu gösterebiliyor. Ligin son 4 haftasında yaşanan puan kayıplarının, son 32 sezondaki en kötü başlangıcın temel nedeni de bu. Ancak bu, ara transfere kadar aşılamayacak, çözümsüz bir problem değil.

Lazio galibiyeti yanılttı

Haberin Devamı

Bu genç kadronun ihtiyacı olan tek şey, bir kırılma maçı. Biz bu maçın Lazio galibiyeti olduğunu düşünmüştük. Belli ki Florya da öyle. Ancak hep birlikte yanılmışız. Zira Kayseri'de oynanan umutsuz oyunun tek açıklaması, rotasyon olamazdı. Sezon başı olmasına rağmen takımın üzerinde ciddi bir mental yorgunluk var. Bunu atlatabilmek için de asıl ihtiyaç, ligde seri galibiyetler.

Kırılma haftası olabilir

Bugünkü Göztepe maçı bu açıdan çok önemli. Elbette henüz erken, kazanılacak çok puan var. Ancak şimdiden eksi averajla orta sıralara gerileyen Galatasaray'ın yarıştan kopmaması, oyuncuların güvenine, iştahına, dolayısıyla da kazanmasına bağlı. Görkemli bir galibiyet birçok şeyi pozitif yönde değiştirebilir. Kötü bir mağlubiyet ise hem de taraftarının önünde, Marsilya ve Rize deplasmanları öncesi çok yıpratıcı olacaktır. Hatta ciddi bir değişim sürecini bile tetikleyebilir.

YORUM YAZ