MENÜ

Varsayalım 2020'yi aldık...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

2008 Pekin’de alınan 8 madalyaya burun kıvırmıştık, şimdi bir altına havalara uçar durumdayız. Atletizm, basketbol ve voleybola haksızlık etmeyelim ama sporumuz büyük bir duraklama döneminde. Önümüzde 8 sene var. Sıfırdan şampiyon bir jenerasyon çıkarabilir miyiz? Zaman uzun görünse de böylesi büyük bir yapılanma için kısıtlı. Peki ya işin sporseverlik boyutuna nasıl çözüm bulacağız. Olimpiyat ruhunu nasıl aşılayacağız 8 senede gençlerimize. Her branşta tribünleri nasıl dolduracağız! Zor, hem de çok. Dedik ya bize yepyeni bir spor politikası gerek diye. Lâzım evet, hem de çok acil lâzım.

Bitmeyen tartışma: Oruç mu tutuyorlardı?

Okurların milli sporumuz güreşteki iflasımıza tepkisi dinmek bilmiyor. Kimi sporcuların elinden ne geliyorsa yaptıklarını iddia ediyor, bir grup teknik heyeti hedef tahtasına koyuyor. Azımsanmayacak bir kitle ise, oruç konusunu gündeme getiriyor. Sprorcuların neredeyse tümünün oruç tuttuğu için başarısız olduğunu iddia ediyorlar. Adını vermeyen bir okurumuz, ‘İki ay önce rakiplerine minderi dar eden bu adamların, bu kadar kısa sürede çökmesinin sebebi oruçtur’ diyor. Oyunlar öncesi oruç zorunluluğu olmadığı, dileyenin tutabileceği açıklanmıştı. Benim bildiğim sporcuların büyük çoğunluğunun tutmadığı yönünde.



Dream Team’in finaline sabahlayacağım


Burada ekstra ilgi gören bir takım var. Bu sizin de tahmin edebileceğiniz gibi Amerika Birleşik Devletleri’nin ‘Rüya Takım’ı. Carmelo Anthony, Kobe Bryant, Tyson Chandler, Kevin Durant ve LeBron James’li ‘DreamTeam’i basketbolsever olarak da, gazeteci olarak da takip etmek zor. 500 poundu (yaklaşık 1400 TL) gözden çıkardım deseniz bilet bulamazsınız. Karaborsa bulurum deseniz, yapana da alana da burada ağır ceza var. Peki ya biz medya mensupları. Boynumda “Her yere girebilir” yazan karta rağmen sıkıntı yaşıyorum. Usain Bolt’u 100 metrede izleyebilmek için stada 1 saat önceden gitmeme rağmen yer bulamadım. Amerika takımını takip edenler saatler öncesinden salona gidiyormuş. Ben basketbol finali için sabahlayacağım! Abarttığımı düşünenler şunu unutmasın; Londra 2012’yi tüm dünyadan 20 bine yakın medya mensubu izliyor!

YORUM YAZ