MENÜ

Olimpiyat sadece olimpiyat değildir

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İngilizler, evsahipliği yaptıkları oyunun amacını tek cümle ile özetliyorlardı, “İnspire a generation” (Bir jenerasyona ilham ver) Onların derdi iyi sadece organizasyon yapmak değil,iyi birer spor izleyicisi, iyi birer atlet yetiştirme geleneğini sürdürmek. Her yeni madalyalı kahraman, yeni kahraman adaylarını da ortaya çıkarıyor, gelecek kuşaklara ilham veriyor. İngiltere’nin atletleri başarılarıyla binlerce Britanyalı miniğin idolü oldu. Hepsi geleceğin Olimpiyat Şampiyonu olmanın rüyasını şimdiden kurmaya başladı bile. Kaba tabirle, “Aşı başarıyla yapıldı.”

İlham kaynağı olacak

Bizim mahallenin çocukları da etkilenecek son nefeste gelen madalyalarla. Bunlar bizim miniklerimiz için büyük ilham kaynağı olacak. 200 bine yakın lisanslı tekvandocu, Servet Tazegül’ün olimpiyat madalyalı posterini duvara asıp, “O an” için çalışacak. Küçük atletler, Aslı ve Gamze ablaları gibi 1500’cü olmak isteyecek. Mindere yeni çıkanlar Rıza abileri gibi “Kündelemek” isteyecek. Bitmedi... 2020 İstanbul için, gözle görülmese de inanılmaz bir çalışma yapılıyor. Bu madalyalar, oyunları bizim mahalleye getirmeye çalışanlara da şevk verececek.

8 senede şampiyon ordusu yetişebilir
İlham dedik, şevk dedik. İşkembeden atmıyoruz. Avrupa’da kimsede olmayan bir nüfus skalamız var. 2020’yi Türk Sporu için milat kabul edersek harika bir fırsat çıkıyor önümüze. Nüfusumuzun yüzde 15’i, 9-15 yaş aralığında. Bu jenerasyon, iyi bir spor politikası ve yapılanma ile İstanbul 2020’ye damgasını vurabilir.

Olimpiyat mı, Avrupa Şampiyonası mı?
Bu benim yerinde izlediğim ilk olimpiyatım. Ancak futbolda Dünya Şampiyonası da takip ettim. Kendime göre bir kıyas yapabilirim. Bildiğiniz gibi biz hem Euro 2020’ye hem de 2020 olimpiyatlarına talibiz. Buradaki o cümbüşü gördükten sonra şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim: “Euro 2020”yi kim almak istiyorsa buyursun alsın. Olimpiyatın yanında figüran gibi kalır. Bize olimpiyat ateşi yakışır.

Deveden büyük fil var!

İngiltere Başbakanı Cameron bu yazıyı okumaz, Londra Belediye Başkanı Boris Johson da. Ama benim içimde kalmasın kardeşim. Kelimelerle anlatılamayacak güzellikte bir organizasyon yaptılar. Yok yolların çoğu kapalı, metrolar rötarlı, taksiler pahalı, yemekler ateş pahası, oteller kazık. Olimpiyat bu, olacak o kadar. Açılışı-Kapanışı... Dillere destan bir şölendi. Ama unutulmasın; deveden büyük fil var. İstanbulumuz görevi alırsa o zaman ne Londra kalır, ne de Rio de Janerio...

YORUM YAZ