MENÜ

Bu da Beşiktaş'ın çileği: Batuhan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Samet Aybaba’yı getiriyorsun; tamam. Milli stoperini ellerinle Fener’e yolluyorsun; eyvallah. Borçlar yüzünden meteliğe kurşun atıyorsun ve kalendeki adam da A Milli. Sen gidip İskoç’a eldiven veriyosun; okey. 3 kupalı şampiyon basket takımını bir arada tutamıyorsun; peki. Arena’da oynayacağım diye babalanıp başın önde İnönüye dönüyosun; kabul. Yetenek fakiri kadronun, tek yıldızı Quaresma’ya haftalardır gider yapıp değerini hiç ediyosun, olur. Tüm bunlar tamam. Ancak, “Yüzünü bir daha görmemeyim” deyip yolladığın Batuhan’ı kiralamak nedir Allah aşkına! Taraftarlar durumun farkında ve yönetimden zaten bomba transfer beklemiyor. Ancak bunu da hak etmiyor.

Neden kombine almıyorsunuz?

Beşiktaşlı ahâlinin yeni sezondan zerre kadar umudu yok. Ne umudu, büyük bir tedirginlik hakim. İştahlar da dolayısıyla fenâ hâlde kaçık. Bırakın, forma ve kombine almayı, Lig TV anoneliklerini iptal ettiren onlarca tanıdığım insan var. Dün bir arkadaşıma sordum, “Neden kutuyu geri veriyorsun” diye. Anında yanıtı verdi: “Bir yanda Kuyt-Krasic, Melo-Hamit Altıntop, diğer yanda bizimkiler. Aldığımız adamların yerine altyapıdan bizim çocuklar oynasa, destek için forma da alırdım, kombine de, kutuyu da vermezdim. Yönetim “Feda” diyor ama sonra bu kulübün kapısından geçemeyecek adamlara kontratlar yapıyor. Batuhan’ı geçtim ben. Ernst gidiyor, yerine Hürriyet’in adı geçiyor. Olacak iş mi bu! Hem para vereceğim, hem de işkence çekeceğim. Yok ya!”

Şu paralar basket takımına harcansa...

Evet, bu yönetim kimsenin cesaret edemeyeceği bir yükün altına girdi. Kabul; Başkan Fikret Orman yanan bir evin içine daldı, çok doğru. Ama kendisi de biliyor ki onunla birlikte binaya dalan itfaiye erlerinin çoğunun ne yaptığından haberi yok. “Küçülmeyeceğiz” gibi boş mesajları bırakıp, “Kardeşim, futbol şubesinin “kupa” faaliyetleri hâliyle dondurulmuştur. Borçları dizginleyene kadar, mevcut kadromuza altyapı oyuncularımız destek verecek ve kesinlikle dışarıdan transfer yapmayacağız” diyebilirlerdi. Peki bu arma nerede yarışacaktı o zaman. Geçen sene 3 kupa kazanılan parkelerde tabi ki... Hedefsizce yapılan onca transferin parası basketbola aktarılırdı, kulüp belki final four görürdü. Ama nerde o vizyon. Oysa futboldaki çifte kupalı şampiyonluk kadar havaya sokmuştu Beşiktaşlılar’ı geçen sezonki rüzgâr. Basketbol salonuna bu kadar şevkle giden, biletler için karaborsaya hücum eden bir ordu vardı. Erman Kunter gibi bir ustaya saygısızlık etmek istemem, ama basket takımından bu sezon derece beklemiyorum. Umarım beni utandırırlar. O hava bir daha da gelmez.

Herkese iyi sezonlar

Şunu kesinlikle vurgulamakta fayda var. Burada yazılıp çizilen şeyler, sadece benim değil. Tüm Beşiktaşlılar’ın ortak düşüncesidir. Direksiyonda oturanlardan kimse, “Gelin bir de bizim ayakkabılarımızla yürüyün” demesin, çünkü o koltukta oturduğun zaman çözüm üretilmesini istiyor tribündeki. Acıdır ki; taraftar sebebe değil, sonuca bakıyor. Bu arada Beşiktaşlı yöneticilerin her türlü cevabı için sütunlarımızın 24 saat açık olduğunu da hatırlatalım. Herkese iyi sezonlar efendim.

YORUM YAZ