MENÜ

"Türkiye'de alt yapılara kanalizasyon gözüyle bakılıyor"

Abone Ol Google News

Galatasaray'ın efsane alt yapı hocalarından Halim Fıçıcı "Türkiye'de alt yapılara kanalizasyon gözüyle bakılıyor" derdi. Bu cümleyi ondan tam 13 sene önce duydum. Değişen bir şey var mı? Yok elbette. Hala alt yapılar aynı! Yine futbolun en değersiz birimiymiş gibi kenara, köşeye atıldı! Kimsenin de umurunda değil. Umurunda olanların ise elinden gelen bir şey yok...

Haberin Devamı

Futbolumuz dibe vurdu!

Pandemi nedeniyle 17 Mart'tan itibaren Türkiye'de bütün alt yapı müsabakalarına ara verildi. Alt yapı oyuncuları kulüpler tarafından evlerine gönderildi. Bazı takımlar video konferans yöntemiyle bir süre çalışsa da süre uzayınca onlardan da vazgeçildi. Pandemi başladığı dönemde kiminle röportaj yapsak herkes benzer cümleyi kuruyordu. "Kulüpler maddi olarak çökecek, Artık alt yapı dönemi başlıyor."

Yeni sezon başladı ama alt yapıdan ne ses var ne seda. Hiç öyle söylendiği gibi alt yapı dönemi falan da başlamadı. Bırakın alt yapılara önem verilsin, binlerce alt yapı oyuncusu idman dahi yapamıyor. Türk futbolunun kurtuluş reçetesi yazılsa ilk sıraya "alt yapının geliştirilmesi" yazılacak. Emin olun bu yazıldığıyla kalacak. Yaşananlar açık ve net ortada. Görünen köy kılavuz istemiyor. Bir nesil yok olup gidiyor.

Haberin Devamı

TFF ne yapıyor?

"TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü'nden Pandemi Dönemi Futbol Rehberi" adı altında basit bir yayın siteden paylaşıldı. Bu içerik hazırlanırken hangi kulüpten destek alındı? Hangi alt yapı hocasının fikrine başvuruldu? Ben araştırdım! "Hiç kimsenin"...

Yayında geleceğin TFF Başkanı olarak gösterilen Hamit Altıntop'un önsöz yazısı bulunuyor... Bu yazıda kullanılan ifadeler şöyle;

"Futbol Gelişim Direktörlüğümüz aracılığıyla antrenörler ve ebeveynler ile iletişim kurarak çocuklarımıza ve gençlerimize destek vermek için mesai harcayacağız."

Altıntop'un bahsettiği ailelerle buluşacak antrenör sayısı kaç? Kaç ebeveynle iletişime geçildi? Kaç çocuğa, kaç gence destek verildi?

Bir nesil yok oluyor!

Maalesef TFF bu konuda sınıfta kaldı. Alt yapıya en çok ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde bir nesil yok olup gidiyor. 1 yıldır ayaklarına top değmeyen genç yetenekler harcanıyor. Türk futbolunun yöneticileri ise olan biteni sadece izliyor.

YORUM YAZ