MENÜ

Terim Sarri'yi 'mat etti'

Abone Ol Google News

Sarri dersine iyi çalışmış gibi başladı maça. İlk yarı rahat rahat Galatasaray'ın oyun kurmasına izin verdiler. Önde Marcao ve Nelsson'un top almasını sağladılar. Beklentileri savunmanın hata yapmasıydı ancak Luyindama yoktu, iki ayağı düzgün stoper 45 dakika boyunca kusursuza yakın oynadı.

Haberin Devamı

6 numaran olmasa da olur

Galatasaray'ın savunmadan rahat çıkması takımın özgüvenini artırdı ve iyi oyun kuran Sarı-Kırmızılı oyuncular sezonun en iyi futbollarından birini sergiledi. Taylan ve Berkan 6 numaran olmasa da olur performansı ortaya koydu. Daha temaslı oynadılar ve daha çok ayakta kaldılar. Kerem'in 13 top kaybı ve gelmeyen gol ilk yarının eksik taraftarıydı.

İkinci yarıya bu kez Lazio oyun kurmaya çalışarak başladı. Ancak taktik savaşlarında üstün çıkan taraf bariz bir şekilde Fatih Terim oldu. Halil, Morutan, Kerem ve Cicaldau'nun ön alan baskısı Lazio'yu hata yapmaya zorladı. Nitekim Galatasaray'a golü hediye eden Thomas Strakosha kısa süre içinde pas oyunundan vaz geçerek uzun toplara döndü. Sarri'nin ilk yarıda yapamadığını ikinci yarıda Terim yapmıştı. Rakibini mat eden taraf da Terim oldu...

Haberin Devamı

"Hoş geldin Marcao"

Marcao'nun sahaya dönüşü ve Luyindama'nın olmayışı aslında Sarri'nin planlarını bozmuştu. Nelsson - Marcao uyumu gözlerden kaçmadı ancak Brezilyalı futbolcu Galatasaray'ın olmazsa olmazı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Galatasaray grubun favorisi olan Lazio'yu hem güzel oyunu, hem de taraftarının muhteşem desteğiyle 1-0 yenmeyi başardı. Belhanda'nın geçen sezon başını yiyen muhteşem zemin de takımın bu kadar iyi pas yapmasına engel çıkarmadı.

Terim İtalyanca şov yaptı!

Maçtan sonra Fatih Terim'in mutluluğu gözlerinden okunuyordu. İtalyan gazetecilerin sorularını İtalyanca cevapladı. Sarri'nin maçtan önce Terim'e saygısını göstermesi ise hem iki teknik adamın büyüklüğünü gösterdi...

Maçın en iyileri...

Marcao, Cicaldau, Berkan ve biraz Morutan!

YORUM YAZ