MENÜ

Seçim senaryolarını alt üst eden hamle

Abone Ol Google News

Galatasaray'ın 39. başkanlık seçimlerinde katılım oldukça yüksekti. Bazı üyeler kulübün geleceği, bazıları da kendi hayal ettikleri Galatasaray için sandık başına gitti. Ben ve bir çok kişinin öngörüsü Dursun Özbek'in bu seçimi rahatlıkla kazanacağı yönündeydi ancak dengeleri değiştiren bir olay yaşandı. Abdürrahim Albayrak ve rahmetli Mustafa Cengiz döneminde üye olan ağırlıklı bir bölüm (500-600 oy) stratejik olarak Eşref Hamamcıoğlu'nu destekledi.

Haberin Devamı

Bu konuyu biraz açalım isterseniz...

Seçimde ilk sandıklarda Eşref Hamamcıoğlu tarafının farklı şekilde önde gideceği tahmin ediliyordu. Ancak bu fark çok fazla olmadı. Kulübün en eski üyeleri neredeyse sandıklara eşit sayıda sarı ve kırmızı oy atmıştı. Farkın 14-15. sandıktan sonra azalması bekleniyordu. Bu durum 19. sandığa kadar çok değişmeyince Özbek cephesinde büyük bir heyecan yaşandı...

Eşref Hamamcıoğlu'nun maksimum 1500 oy alacağını öngörenler işin aslını araştırmaya başladı. 19 ve 20. sandık açılana kadar işin renginin neden bu şekilde devam ettiği de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Abdürrahim Albayrak cephesinin beklenmedik bir şekilde Eşref Hamamcıoğlu'na oy verdiği artık yüksek sesle konuşulmaya başladı. Nedenini ise bu sözlerle açıklıyorlardı. "Eşref Hamamcıoğlu seçimi kazanırsa nasıl olsa parası ve projesi yok. Galatasaray kısa süre içinde tekrar seçime gider. O zaman biz de kendi listemizle seçime gireriz" Bu düşünce ve davranış Dursun Özbek tarafını ve Galatasaray'ın geleceğini düşünenlerini oldukça rahatsız etmişti. Bir çok kesim, seçim sonucunun açıklanmasının ardından en büyük kaybedenin Eşref Hamamcıoğlu değil onu potaya sokan Albayrak tarafının olduğunu söylüyordu.

Erden Timur'a bir parantez!

Erden Timur'un samimiyeti, sıcak para vaadi, projeler ve Özbek'in çok fazla konuşmaması ile Ahmet Yüce Ocaklı'nın desteği seçimi kazandırdı... Erden Timur olmasa bu seçimi Dursun Özbek kaybedermiş! Kendise hem Galatasaray Lisesi'nde hem de cemiyette başkanmış gibi ilgi ve alaka gösterildi. Timur'a verilen desteğin nedeni projelerin yapılacağına olan inançtı.

Herkesin bildiği üzere seçimde tanıtılan bütün büyük projelerde Erden Timur'un bizzat kendi imzası vardı. Matematiğe dayalı sunumu ve sorulara verdiği net cevaplarla beraber iş hayatındaki başarısı Erden Timur'a olan inancı iyice artmıştı. Bu sayede seçime gelmeyecek genç üyeler ve yaşlı üyelerin katılımı ile rakam 4500 seviyelerine geldi.

Lise tarafı Eşref Hamamcıoğlu'nu destekledi!

Zaten Dursun Özbek'e bir tepki vardı, tepkiyi azaltıp Dursun Özbek'e oy vermelerine sebep yine Erden Timur oldu. Daha farkla kazanılması beklenen seçim düşük bir farkla kazanıldı. Erden Timur Dursun Özbek tarafında olmasa katılım düşük kalacak ve Eşref Hamamcıoğlu seçimi rahat kazanacaktı. Sonuç olarak seçimi Erden Timur kazandırdı.

Bir önceki yazımda söylediğim gibi özetle Erden Timur başkanlık hayalinin temellerini sağlamlaştırmaya devam ediyor.

YORUM YAZ