MENÜ

Okan Buruk'tan gözdağı!

Abone Ol Google News

Geçen sezonun son 16 haftası kaybetmeyen Antalyaspor'la ligin ilk haftasında karşılaşmayı kimse istemezdi. Son Fiorentina maçının 60 dakikalık bölümü Galatasaray'ın sezona hazır olduğunun göstergesiydi. İki takım da 4-2-3-1 dizilimiyle sahadaydı. İlk 35 dakika birebir markajlar, adam adama oyunlar ve kısır geçti.

Haberin Devamı

Galatasaray özellikle 35-45 arası rakibine bariz üstünlük kurdu. Yunus Akgün bireysel yeteneklerini konuşturdu. Ceza sahası içi ve çevresinde etkili oldu. Kerem'in sol ayağıyla gönderdiği şutu direkten döndü. Bu baskı anında gol gelse Okan Buruk'un öğrencileri rahat bir nefes alacaktı! Ancak olmadı...

Maç içinde ilk sistem değişikliği Nuri Şahin'den geldi. Savunmadan paslarla çıkmaya çalışan ancak Galatasaray baskısı karşısında bunu çok başaramayan ev sahibi takım. Son dakikalarda Sacha Boey'in arkasına attığı iki topla gole çok yaklaştı.

2020 Avrupa Şampiyonası'nda Jorginho'nun dünya futboluna kazandırdığı hiç sempatik olmayan penaltıyı Serdar Dursun'dan sonra Adriano'da gördük. Performansıyla maçın adamı olmayı fazlasıyla hakeden Muslera için kolay bir penaltı oldu.

Haberin Devamı

İkinci yarıda hamleler gelse de Galatasaray'ın fizik kalitesi 90 dakika devam etti. İlk yarının kötüsü Sacha Boey ikinci yarı kıpırdayınca, 90'da usta ayak Gomis devreye girdi. Okan Buruk'un öğrencileri zorlu deplasmandan 3 puanı henüz tam hazır olmadan ve yeni transferler takıma katılmadan alması büyük artı. Okan hoca kısa süredeki dokunuşuyla rakiplere net gözdağı verdi.

Bu arada sahanın belki de en yaşlı iki ismi Muslera kurtarışları, Gomis de attığı golle maça damga vurdu. Bu tesadüf değil çünkü yeni sezon kampının en çalışkan ikilisiydi.

Bir parantez de Yunus Akgün'e açmak lazım. Antalyaspor maçındaki futboluyla büyük keyif verdi.

YORUM YAZ