MENÜ

Muslera evlere şenlik! Aanholt büyük hayal kırıklığı...

Abone Ol Google News

Beklenildiği gibi Beşiktaş oldukça baskılı başladı. Fatih Terim'in fikri, zikri ve düşüncesi o baskıyı maksimum seviyede savunmak ve kontralarla gol bulmaktı. Tam da durum böyle gerçekleşti. Cicaldau'nun golü hem Beşiktaş'ın baskısını yavaşlatmak ve ikinci golü bularak maçı kazanmak için biçilmiş kaftandı. Ama öyle olmadı. Umut Meraş'ın ortasında Muslera kendisine yakışmayacak bir hatayla golü kalesinde gördü. Terim'in öğrencileri en azından devre arasına 1-0 önde girebilse ikinci yarı çok daha farklı olabilirdi.

Haberin Devamı

İlk yarı sahanın en kötüleri Taylan ve Morutan oyundan çıkarken ileride daha çok top tutabilecek Halil ve Babel oyuna girdi. Ancak Beşiktaş Josef, Teixeira ve Pjanic üçlüsüyle orta alanın tek hakimiydi. Beşiktaş orta sahada ne kadar iyiyse Galatasaray Marcao ve Nelsson'la savunmada o kadar direndi. Ev sahibi takım atakları duvara çarpar gibi geri dönüyordu. Batshuayi bu ikilinin arasında kayboldu desek yanlış olmaz.

Muslera evlere şenlik!

İlk golde büyük hata yapan Muslera ikinci golde de önünden geçen top için müdahale de bulunmadı ve bir büyük hata daha yaptı. Sezon başında amatör hatalar yapan bu seviyedeki bir kalecinin derbi maçta iki basit gol yemesi galibiyetiniz önündeki en büyük engel oluyor.

Haberin Devamı

75'ten sonra doğal olarak yüklenmesi gereken taraf Galatasaray'dı. Halil Dervişoğlu ile iki net pozisyon yakalansa da gol gelmedi. Halil'in bol bol son vuruş çalışması gerektiğini bir kez daha anladık. Penaltıya gelince, kenarda Terim varsa kimin kullanacağına o karar verir. Mostafa topu almışken Fatih Terim müdahale etmeliydi. Penaltıyı kaçırdıktan sonra oyuncuyu eliştirmek en kolayı...

Özetle, rakibinizden daha iyi oynamadığımız maçta, iki hatalı gol yer ve penaltıyı atamazsanız mağlubiyet kaçınılmaz olur.

Patrick van Aanholt büyük hayal kırıklığı

Lig ve Avrupa uzun maraton! Elbette oyuncuların performansında iniş çıkışlar olacaktır ancak Galatasaray'da Patrick van Aanholt transferi tam bir hayal kırıklığı. 3 yıllık sözleşmeyi tamamlayabileceğini düşünmüyorum. "11 transfer yapıldı ve bir tanesinin kötü çıkma ihtimali yokmu?" Diye soranlar olacaktır. O dönem sol bek için bir çok isim gündeme gelmesine rağmen Fatih Terim özellikle Hollandalı'nın kadroya katılmasını istemişti. Beşiktaş derbisindeki performansı da yerlerdeydi.

YORUM YAZ