MENÜ

Güldürürken ağlatan, ağlatırken güldüren Milli Takım...

Abone Ol Google News

Norveç ve Letonya maçlarına benzer 11, benzer dizilişle çıkarsanız sorun yaşarsınız. Nitekim sıkıntı yaşadık. Yine kanatlarda topu tutamayan ve öndeki oyuncuların daha çok koşmasını, bu nedenle yorulmasını sağlayan bir ilk yarıyı geride bıraktık. En kötü ihtimalle ikinci yarıya başlarken Serdar Dursun ve Halil Dervişoğlu'nun oyuna girmesini bekliyorduk.

Haberin Devamı

İkinci yarı bunun için 20 dakika daha bekledik. Norveç maçında oyuncu değişikliklerinde sınıfta kalan Kuntz geç de olsa doğru hamleleri yaptı.

Sırasıyla Rıdvan, Serdar Dursun ve Halil Dervişoğlu oyuna girdi.

70. dakikada korktuğumuz başımıza geldi. Hızlı atakta Merih'e çarpan top ağlarla buluşmuştu. Geride Dünya Kupası kaderimizi belirleyecek son 20 dakika vardı.

Kuntz'un değişiklikleri etkisini gösterdi. Serdar Dursun kariyerindeki ilk milli maçında bizleri umutlandıran golü Cengiz'in ortasında attı. Artık galibiyet golüne kilitlenmiştik. Uğurcan'ın harika pasında Burak Yılmaz krallığını gösterdi. Verilen penaltı sonrası gelen gol Dünya Kupası umutlarımızı yeşertti.

Haberin Devamı

180 dakika sonunda ilk galibiyetini alan Kuntz maç sonrası göz yaşı dökerek hepimizi duygulandırdı. Rahat geçmesi beklenen maçı zor da olsa kazanmayı bildik. 97 yıllık tarihimizde Letonya'yı ilk kez geçtik.

Umarım Kuntz;

Sonraki maçlara Rıdvan Yılmaz’la artık başlaması gerektiğini,

Cebelitarık maçına aynı 11’le çıkmamamız gerektiğini,

Oyuncu değişiklikleri için bu kadar beklememesi gerektiğini,

Türk Milli Takımı’nın güldürürken ağlattığını, ağlatırken de güldürdüğünü anlamıştır…

YORUM YAZ