MENÜ

"En iyi savunma hücum oynamaktır"

Abone Ol Google News

Maçın mutlak favorisi daha tecrübeli kadrosuyla Trabzonspor'du. Ev sahibi takımda kaliteli ayaklar olmasına rağmen savunmaya dönmede sıkıntılar yaşanacağı aşikardı. Nitekim Fatih Terim bu planla oyuncularını sahaya sürmüştü. Çift ön libero yerine orta alanda Berkan, Cicaldau, Morutan ve Emre Kılınç gibi pas yüzdesi yüksek isimlerle maça başladı. Maç tam Terim'in istediği gibi gelişti. Nitekim Galatasaray 2-0 öne geçti.

Haberin Devamı

2-0 öne geçtikten sonra Galatasaray'da ilk 35 dakikadaki oyunu neredeyse göremedik. Öne geçmenin rahatlığı Kasımpaşa maçından sonra bir kez daha pahalıya mâl oldu. 2-1 sonrası Fatih Terim'in değişiklikleri ise neredeyse maçı veriyordu. Herkes "Morutan neden çıktı?" sorusunu sorarken Fatih Hoca toplantıda oyuncunun savunma zaaflarına dikkat çekti.

"En iyi savunma hücum oynamaktır"

2012 yılında Galatasaray twitter hesabından Fatih Terim'in ağzından yapılan paylaşımı aynen buraya bırakıyorum. "En iyi savunma hücum oynamaktır". İşte bu sözün aksine cümleler Fatih Terim'den duymak herkesi şaşırtıyor açıkçası...

Haberin Devamı

En iyi savunma hücum oynamaktır

Ki Morutan ilk yarıda girdiği 6 ikili mücadelenin 5'ini kazanmayı bilmişti. Morutan'ın yerine giren Aytaç Kara savunmaya belki dinamizm getirdi ancak Galatasaray'ın ilk yarıda oynamaya çalıştığı hızlı geçiş oyunundan eser kalmadı. O pas istasyonlarından biri olamadı.

Emre Kılınç, Berkan Kutlu, Cicaldau, Morutan (ilk yarı) ve Halil Dervişoğlu üst düzey performans ortaya koyan oyunculardı. Babel ise oyuna girdikten sonra bildiğiniz el freni görevi gördü. Hızlı bir kenar oyuncusu rahatlıkla maçı Galatasaray'a kazandıracaktı. Hocanın artık Babel sevdasından vazgeçmesi gerekiyor.

Halil artık 1 numara!

İlk günden beri söylüyorum. Halil Dervişoğlu büyük takım forveti. Dün her top geldiğinde üst düzey meziyetlerini fazlasıyla ortaya koydu. Trabzonspor savunmasını oldukça zor duruma düşürdü. Halil şuan hem Türk Milli Takımı'nın hem de Galatasaray'ın 1. forveti konumundadır...

YORUM YAZ