MENÜ

Bu başarının mimarı Okan Buruk'tur

Abone Ol Google News

Sivasspor karşısında oyunun mutlak hakimi Galatasaray'dı. Rıza hoca Fenerbahçe kupa maçını düşünerek bir çok yıldızını kulübeye oturtmuştu. Aynı zamanda dört kart cezalı oyuncu olması Sivas'ın direnç gösterememesinin en büyük nedeniydi. Maç 24 saat oynansa Galatasaray yine kazanırdı.

Haberin Devamı

Okan Hoca'nın galibiyet üzerine kurulu oyun düzeni tıkır tıkır işledi. Kerem ve Rashica'ya Sacha Boey ve Kazımcan'dan istenilen destek gelince Icardi daha fazla topla buluştu. Hücum oyuncularının büyük bölümü verimsiz gibi gözükse de Icardi'ye kadar uzanan pas zincirinde tüm oyuncuların katkısı vardı.

Mertens ve Sergio Oliveira'nın bu kadar düşüş yaşamasına rağmen Icardi'nin fırtınalar estirmesi gerçekten çok enteresan. Ne kadar büyük golcü olduğunun adeta kanıtlarından. Son maçta Galatasaray'ın tüm golleri Icardi'den geldi. Toplamda 20 gole ulaşan Icardi'nin PSG'ye neden 50 milyon Euro'ya transfer yaptığını bu performansıyla rahatlıkla anlayabiliriz.

Kamuoyunda şöyle bir algı var. "Takım şampiyon olsa kaliteli kadro, şampiyonluk gitse Okan Buruk kaybetti" diyecekler. Gram katılmıyorum. Çok uç bir örnek ancak Manchester City dünyanın en iyi kadrosuna sahip. Kimse çıkıp da kaliteli kadro şampiyon oldu demiyor, Pep Guardiola'nın başarısı diyor. Okan Buruk için de benzer durum geçerli. Artık şampiyonluğa sadece ve sadece 90 dakika kaldı. Bu şampiyonluğun baş mimarı Okan Buruk'tur.

Haberin Devamı

 

YORUM YAZ