MENÜ

Assunçao saha içinde U17 oyuncusu gibi duruyordu

Abone Ol Google News

Galatasaray sezonun en ofansif kadrosuyla çıktı Konyaspor karşısına. Halil ve Mostafa tam çift forvet gibi oynamasa da ilk yarıda özellikle atakların bir çoğunda yer aldılar. Savunmaya kanat oyuncularından daha çok yardıma geldiler. Böyle maçlarda erken gol bulmak büyük avantaj ancak ikinci gol gelmediği zaman da dezavantaj. İlk yarı rakip kaleyi ablukaya alan Terim'in öğrencileri kendilerini rahatlatacak ikinci golü bir türlü bulamadı.

Haberin Devamı

İkinci yarı Konyaspor üstündü!

İkinci yarı Konyaspor yüzde 72'lik oranla topun kontrolünü eline aldı. Taylan - Assunçao değişikliği orta sahaya dinamizm getirsin diye yapıldı ancak tam tersi oldu. Bunu konuşmak için çok erken diyenler olacaktır ancak Assunçao'nun Galatasaray seviyesini bırakın Süper Lig seviyesinde bile olmadığını düşünüyorum. Kalitesi konusunda bugüne kadar tek pozitif hareketi yok! Onu geçtim saha içinde U17 oyuncusu gibi duruyordu. O fizikle gölge markajdan fazlasını yapamadı. Orta saha üstünlüğü avantajını kullanan Konyaspor, Galatasaray kalesine atak üstüne atak yaptı ancak istediği golü bulamadı.

Haberin Devamı

60'tan sonra Babel, Barış Alper Yılmaz ve Emre Kılınç değişiklikleri de Konyaspor'un ataklarına engel olmadı. Oyuna giren 4 futbolcu da istenen düzeyle performans gösteremeyince rakibin üstün oyunu devam etti. İşin özü Galatasaray ilk yarısını fena oynamadığı ancak ikinci yarısını oldukça kötü oynadığı maçtan 3 puanı almasını bildi. Kötü oynadığınız maçlardan sahadan 3 puanla ayrılmak şampiyonluk yolunda büyük önem arz eder.

Milli takım dönüşü önemli eksikler vardı artık Sacha Boey, Berkan ve Marcao da dönüyor. Bu kadar kötü oynayarak en fazla bir ya da iki maç kazanırsınız. Daha fazlası olmaz. Galatasaray artık iyi oynayarak kazanmalı ki gelecek adına umut versin.

İlhan Palut'a büyük alkış!

Konyaspor'u çok beğendim. Bu haftaya kadar neden na mağlup olduğunu net bir şekilde gösteren bir mücadele örneği ortaya koydu. Ne oynadığını bilen, gerektiğinde temastan kaçmayan, ikili mücadelelerde ayakta kalan bir Konyaspor vardı. Net bir teknik direktör takımıydı. Özellikle maçın ikinci yarısında yüzde 72'lik topla oynama oranları ise karşılaşmada ne kadar üstün olduklarının apaçık göstergesiydi.

YORUM YAZ