MENÜ

Acun Ilıcalı ve Fortuna Sittard gerçekleri...

Abone Ol Google News

Acun Ilıcalı'nın başkanlığını Işıtan Gün'ün yaptığı Fortuna Sittard'ı satın aldığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Ilıcalı ve Gün bu bilgiyi kesin olarak doğrulamazken olayın perde arkasını araştırdık.

Haberin Devamı

Fortuna Sittard Hollanda'nın 33 profesyonel kulübünden bir tanesi. 2017 yılında üst düzey ekonomi eğitimi alan ve Galatasaray'da Ünal Aysal dönemi kasanın anahtarının teslim edildiği Işıtan Gün tarafından, yaklaşık 1 milyon Euro'ya satın alındı. Fortuna kulübü Hollanda'nın en eski kulüplerinden bir tanesi. Işıtan Bey kulübü satın aldığı dönemde 2. Lig'den düşmek üzereydiler. Ayrıca kulüp borçları da vardı.

FANATIK_YAKALACO.mp4

"Hollanda'da tarih yazdılar"

Işıtan Gün ile 2018 yılında yaptığımız röportajda satın alma sürecini şu sözlerle anlatmıştı. "Galatasaray'da Ünal Aysal döneminde yurt dışından bir kulüp alma fikri doğmuştu. Ama olmadı. Ben kulüpten ayrıldım. Bu fikir hep aklımın bir köşesindeydi. Hollanda'da yaşayan bir arkadaşım aradı. Gazetede Fortuna Sittard'ın batmaya yakın olduğunu ve benim satın alabileceğimi söyledi. Takım ikinci ligin dibindeydi. Oradan da düşseydi amatöre gidiyordu. Biz de kulübün tüm şartlarını inceleyip satın alma kararı verdik. O sezon alt sıralarda tamamladık ama bir sonraki sezon Hollanda tarihinin en düşük bütçesi ve en genç kadrosu ile birinci lige yükseldik."

Haberin Devamı

Acun Ilıcalı ve Fortuna Sittard gerçekleri...

"Taraftarlar da yönetici"

Tarihin en düşük bütçesiyle tekrar 1. Lig'e yükselen Fortuna'nın kemik bir taraftar grubu var. Işıtan Gün bu konuda sıkıntı yaşamamak için kulübü satın aldıkları dönemde yönetime 2 taraftarı da alıyor. Ayrıca kulüp hisselerinin yüzde 5'i yine taraftara ait...

"Futbol aklı Ogan Tarhan"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olabilecek spor ve ekonomi bilgi birikimine sahip olan Işıtan Gün'ün futbol aklı ise Ogan Tarhan. Daha ilk sezonlarında tarihin en düşük bütçesi ile üst lige çıkan Fortuna Sittard aynı zamanda Hollanda'nın en önemli alt yapılarından birine sahip. Kulübü satın aldıkları ilk yıl alt yapı idmanı izleyen Gün ve Tarhan 19 yaşında genç bir stoperi keşfederler. Bu isim 1 sezon sonra Ajax'a 3 milyon Euro bedelle satılır. O dönemi Işıtan Gün şu sözlerle anlatmıştı!

Acun Ilıcalı ve Fortuna Sittard gerçekleri...

“Bu çocuk dünyanın en önemli futbolcularından biri olacak”

Yağmurlu bir günde Ogan Tarhan ile U17 takımımızın maçını izliyorduk. Ogan Bey Perr Schuurs’u gördü ve kulüpteki bir oyuncumuza bu kim diye sordu. Ogan döndü ve bana “Bu çocuk dünyanın en önemli futbolcularından biri olacak” dedi. Bir hafta sonra oyuncu ile profesyonel sözleşme imzaladık. Yeni gelmiştik ve geldiğimizin üçüncü, dördüncü ayıydı. Herkes bizi bu Türkler ne yaptıklarını bilmiyorlar, parayı sokağa atıyorlar dedi. Bir süre sonra ikinci ligin o zaman rekor bedeliyle oyuncuyu Ajax’a sattık. Ki çocuk bizim A takımda hala oynamıyordu.

Acun Ilıcalı kulübü satın aldı mı?

Gelelim asıl meseleye! Deneyimli gazeteci abimiz Raşit Altun'un attığı "Acun Ilıcalı Fortuna Sittard'ı satın aldı" twiti sonrası haber gündeme bomba gibi düştü. Ki Acun Ilıcalı bir gece önce canlı yayında böyle bir hedefi olduğunu açıklamıştı. Işıtan Bey'e dün ulaşamadım ancak kendisine yakın 3-4 isimle bu konuyu konuştum. Yaklaşık 2-3 ay önce bir görüşme gerçekleşmiş. Işıtan Bey kesinlikle kulübün tamamını satmak istemiyor. Işıtan Bey ve ekibini benimseyen Fortuna taraftarının da buna izin vereceğini pek sanmıyorum. Ancak kulübün daha büyük hedefleri var ve yatırıma ihtiyacı var. Bu yatırım da Acun Ilıcalı tarafından yapılabilir. Konu şimdilik gündemde ilerleyen dönemlerde detaylar ortaya çıkacaktır...

Haberin Devamı

Fortuna Sittard'ın değeri ne kadar?

Hemen akıllara kulübün değeri de geliyor tabiki. Acun Ilıcalı ne kadar ödeyecek diye? 2 Lig'de düşme potasındakyen yaklaşık 1 milyon Euro'ya satın alınan Fortuna'nın şu anki değeri yaklaşık 15 milyon Euro. Acun Ilıcalı'nın kulübün ne kadar hissesini satın alacağı ise büyük merak konusu...

IŞITAN GÜN'ÜN 2018 YILINDA YAKUP ÇINAR'A VERDİĞİ RÖPORTAJI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Işıtan Gün kimdir?

1975 yılında doğdu, Kadıköy Anadolu Lisesi’nin ardından 1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden, 2000 yılında ise City University of New York’ta uluslararası finans master bölümünden mezun oldu. ABD’de proje geliştirme ve proje finansmanı alanlarında çalıştıktan sonra 2006 yılında Türkiye’ye dönerek enerji sektöründe yatırımları olan Met Capital Partners şirketinde yönetici olarak çalıştı. 2013 yılında Galatasaray Spor Kulübü’nde Stratejik Planlama ve İş Geliştirmeden sorumlu İcra Kurulu olarak görev yaptı. Daha sonra kulüpte mali işlerden de sorumlu COO olarak görev aldı. 2016 yılından beri Fortuna Sittard’ın başkanlığı yapıyor.

Haberin Devamı

Ogan Tarhan kimdir?

Teknik Direktör Candan Tarhan'ın oğlu Ogan Tarhan bir dönem gazetelerde spor yazarlığı ve TV’lerde spor yorumculuğu yaptı. Tam bir futbol aşığı olan Tarhan uzun bir süre PHM şirketinde futbolcu temsilciliği yaptı. Hasan Şaş, Ayhan Akman, Emre Aşık, Gökhan Gönül ve Burak Yılmaz gibi önemli isimlerle çalıştı. Işıtan Gün Fortuna Sittard'ı satın aldıktan sonra burada futbolun başına geçti. Tarhan, yıllar önce verdiği bir röportajda "Sıfırdan bir kulüp alıp o kulübü yavaş yavaş yükseltmek istiyorum. Orada yetişen oyuncuları da futbola kazandırmak istiyorum." demişti...

YORUM YAZ