MENÜ

37 yaşında idmana çıkmadan gol atan adam: Gomis

Abone Ol Google News

İlk yarıda Seferovic'in saç baş yolduran pozisyonu dışında futbol namına neredeyse hiç bir şey izlemedik. Galatasaray savunmadan oyun kurarken zorlandı. Ümraniye önde basarak buna izin vermek istemedi. Defans, orta alan ve hücum bölgesinde pas bağlantıları sağlanamadı. İki takımda da çok basit top kayıpları maalesef oyunun kalitesini düşürdü.

Haberin Devamı

Mertens etkisi

Okan Buruk ikinci yarıya Mertens hamlesiyle başlayarak maçın kaderini değiştirdi. Henüz yüzde 100 hazır olmasa da Belçikalı hücumcu girer girmez etkisini gösterdi. Takımın öz güveni arttı. Orta saha ve hücumcular arası sorun giderildi.

Gomis girene kadar

İkinci yarının başından itibaren organize ataklarla Okan Buruk'un öğrencileri rakibi adeta sahasına hapsetti. Buna rağmen istenilen gol gelmedi. Serkan Kırıntılı kariyer maçlarından birini oynayarak Galatasaray'a geçit vermedi. Ta ki Gomis girene kadar. 37 yaşındaki futbolcu özel işleri nedeniyle Paris'teydi. Hafta içi iki gün idmana çıkamadı ancak kalitesini bir kez daha gösterdi, muhteşem bir gol attı. Gomis, 40 gole ulaşarak Galatasaray tarihinin Süper Lig'de en çok gol atan 4. futbolcusu olmayı başardı.

Haberin Devamı

Antalyaspor maçının ardından bir kez daha 3 puanı tek başına alan Gomis bu sezon takımda kalmayı garantilerken Okan Buruk'un tartışılmasına da izin vermedi.

Bu arada Galatasaray'ın çıktığı 3 maçta tek gol yemesi büyük savunma başarısı olarak görülebilir ancak 2 gol atması da tartışılır...

Öte yandan dün tribünden Okan Buruk'un çok ama çok özel bir misafiri vardı. Buruk'un biricik oğlu Ali Yiğit tribünden Galatasaray'a destek olmaya gelmişti. Umarım bu galibiyet bir nebze olsun ona moral olmuştur...

YORUM YAZ