MENÜ

11 açıklandıktan sonra puan kaybına şaşırmadım

Abone Ol Google News

Maçtan önce Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu, Feghouli ve Halil Dervişoğlu'nun yedek olduğunu bilsek Galatasaray'ın bu maçta puan kaybedeceğine şaşırmazdık. 11 açıklandıktan sonra da açıkçası şaşırmadım.

Haberin Devamı

Marsilya'yı adeta sahadan silen 11'den bu kadar değişiklikle çıkılan Malatya deplasmanında kısır hucüm gücü problem yarattı. Kerem, Cicaldau ve Feghouli yorgun diye tercih edilmedi. Bence Fatih hoca bu oyunculara oynayıp oynayamayacaklarını sorsa, bu oyuncuların tercihi sahada olmak olurdu. Bu üç oyuncu bir nebze olsun anlaşılabilir ancak Malatya gibi katı savunma yapacağı belli olan takıma karşı dar alanda iş yapabilecek dinlenmiş bir Halil neden tercih edilmedi?

Avrupa'da oturtulan oyun şablonunun lige yansımaması gayet normal çünkü oyuncu kalitesi düşüyor. Şu maçtan sonra neden Emre Kılınç ve Babel 11'de başlamıyor diye kimse sormaz herhalde.

Penaltı güme gitti!

Tüm bunlar yaşanırken 38. dakikada Sadık Çiftpınar'ın Emre Kılınç'ya yaptığı hareket yüzde 100 penaltıydı. Maçın hakemini geçtim ama "VAR" Ümit Öztürk o pozisyonu görmeliydi.

Haberin Devamı

Böyle maçlarda duran top!

Zaten rotasyonla çıkılan şu maçta katı savunmaya karşı ilaç olabilecek duran topları Galatasaray etkisiz kullanmaya devam etti. Yedi korner vuruşundan da sonuç çıkmadı. Duran top konusunda Marsilya maçında ışık veren Terim'in öğrencileri Malatya maçında da sınıfta kaldı.

İşin özü bu beraberlikle Galatasaray lider Trabzonspor'un 14 puan gerisinde matematiksel olarak üç puanlı sistemde kapatılmayacak fark değil ancak şu kardo ve bu istikrarsız futbolla bu fark kapanmaz.

Mekanın cennet olsun Mustafa Cengiz!

3 yıl görev yaptı, 2 Süper Lig şampiyonluğu kazandı. 20 yıl sonra Fenerbahçe'yi deplasmanda yenen takımın başkanıydı. Sağlığını Galatasaray başkanıyken kaybetti. Son 4 ayı belki tartışılır ama Mustafa Cengiz Galatasaray tarihine adını yazdırdı. Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilerim. Mekanın cennet olsun Mustafa Başkan...

YORUM YAZ