MENÜ

Milli takım forması

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Değerli spor kamuoyu bu yazımda asıl konumuz dünyadaki 250 milyon Türk’ü ilgilendirebilecek milli takım forması olmalı iken, maksatlı veya maksatsız işi sadece Arda’ya ciro ederek küçülten, ana konuyu unutturan zihniyete ve bu işe istikamet veren üst akılla Nasrettin hocadan bir misalle seslenmek isterim. Nasrettin hocanın evine hırsız girdiğinde toplanan komşular “Hocam niye pencereyi açık bıraktın, niye kapıyı kilitlemeyip önlem almadın!” vs demeye başlayınca hoca bunalmış. “Durun komşular durun, tamam bizim kusurumuz olmakla birlikte, bu hırsızın hiç mi suçu yok”! diye sormuş. Bence bu hadiseyi bu boyutu ile de değerlendirip asıl mühim olan “Forma meselesine” ve “Milli takımın bıraktım” hadisesine dönmek isterim.

Yaptırım yok

Evet bir düşünün olayın en mühim yanı budur. Ya diğer bölümleri; magazin. Gelelim niçin mühim olduğuna... Yol olur efendim yol. Kafası bozulan, parayı bulan, doyuma ulaşan, milli takımı bıraktım der. Yaptırımınız ne? Hiç. Kaybeden Türk milleti, kurumsal yapı, Türk Milli Takımı olur. Zedelenen milli itibarımız olur. Şimdi bir an için futbolu bırakıp, ticari firmalara, holdinglere, saygı duyulan kişilere bir bakalım. Neleri ile ün yaparlar, itibar sağlarlar? Duruşlarıyla, imajları ile, kumaşları ile, kuruluş tarihleri ile... Türk Milli Takımı’nın da, “Berlin Panteri” ilan edilen Turgay Şeren’lerden beri tanınırlığını tescil eden bir forması var. Beyaz zemin üzerinde göğüste ay yıldız... Bir anda, bir gece birileri bir rüya görüyor ve bizim formamız kırmızı beyazdan turkuaz maviye dönüyor.

Eski formamıza geri dönelim

Bu toplumsal mutabakat gerektiren bir konu mu? Bence kesinlikle evet. Kimden görüş alındı? Hiç kimseden. Peki bir anket yapıldı mı? Hayır yapılmadı.. Şimdi ben de soruyorum bu husus sadece Türkiye Futbol Federasyonu’nun sadece Spor Bakanlığının hatta Başbakanlığın talimatıyla yapılır mı? Yapılır yapılmasına da doğru olur mu? Vicdanlarda yer ve taraftar bulur mu? Bunu da futbol kamuoyu ve Türk milletinin takdirine bırakıyorum. Yeni bir kampanya başlatalım diyorum. Eski klasik milli formamıza dönmek için kamuoyundan ve sosyal medyadan destek bekliyorum.

YORUM YAZ