MENÜ

İşin doğrusu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş-Konyaspor müsabaka sonrasını yaşayan eski bir beden terbiyesi bölge müdürü olarak sadece “üzüldüm, hicap duydum” gibi yapmacık sözlerle yetinmeyip, ne oluyor, bu hadisenin başlangıç noktası nedir, Nasıl olmalıydı diyerek konuşmamızın şart olduğuna inandım. Esasen beni, bunları sizlerle paylaşmaya biraz da göreve yeni gelen Spor Bakanı teşvik etti. Şahsen inancım ve tecrübem o ki; nasıl olsa bu “düzenden istifade edenler” bu Bakan’ı da kendilerine uydurma çabasına girecek. Ve esasen kişiliğine inansak da, sayın Bakan’ın da buna direnemeyeceğini düşünerek henüz bu oyun gerçekleşmeden biz Spor Bakanımız’ı uyaralım. Bu vesile ile de birlikte bir hizmet edelim dedik. Ne de olsa eski Güreş Federasyonu Başkanı...

Denetim yok

Spordan ve sporcudan da anlar diye de müdahalenin tam zamanı olduğuna inandık. O nedenle efendim bir kere bu statların kulüplere devri sonrası denetim görevi esasen kendinde olan mal sahibi beden terbiyesinin devreden çıkartılması büyük hatadır. Denetimin olmadığı, sorumluluğun ortada bırakıldığı her işte olduğu gibi bir futbol müsabakası oynanıp tamamlanana kadar hadisenin hiçbir yerinde olmayan devletin spor teşkilatının başka bir örneğine hiçbir yerde rastlanmaz.

Ceza uygulanmıyor

Neden? Yahu neden olacak! Bir futbol müsabakası oynanıyor, Spor Bakanlığı’nın kanuni temsilcisi Gençlik ve Spor Teşkilatı’nın hiçbir konuda yetkisi yok. O halde sorumluluğu da olmayacak. Peki devleti? Efendim statların sahibi Bakanlığa bağlı Spor Teşkilatı’na gücümüz yetti. Onu devreden çıkarttık. Onun yerine denetim yetkisini TFF’ye ve kulübe verdik ve bir de yasa çıkardık, ‘işi çözdük mü’ diyorsunuz. Geçin beyler geçin bu popülizmden ve tribüne oynamaktan bir türlü vazgeçmedinız. Böyle yaptınız da ne oldu ? Sözde otorite oldunuz öyle mi? Peki hangi maça hazırlanmayan saha ile ilgili kime soru sorup, kime ceza verdiniz? Ya da ceza verilen kulüp başkan ve yöneticilerine bu cezayı uygulatabildiniz mi?

Yasa işletilmiyor

Tabi uygulatamazsınız. Zira hem federasyon bu işi takip etmez, hem de edemez. Çünkü federasyonu seçenler onlar. Siz spor müdürlüklerini devreden çıkararak statlarda beyliğinizi ilan ettiniz ama terörü de statlara bela ettiniz. Asayişsizliği zirveye çıkarttınız. Bize kimse efendim Türk sporuyla ilgili TBMM’den çıkan bir yasa var, bu yasada müsabakalara nasıl girilip çıkılacağı yazılı sakın demeyin. Zira o kanun işletilmiyor. Ve kanunu da işletmemek suç. Peki şimdiye kadar bu sorumluluk ortada kaldığından bu suçların işlenmesine devam ediliyor mu? Elbette ediliyor.Sadece Beşiktaş-Konya maçı değil, tüm maçları izleyin ve görün. Oysa statların denetimi devletin denetiminde olduğunda ceza alıp da maça giren bir kulüp başkanı var mıydı? Hee yoksa Devlet bunun için mi devreden çıkartıldı. Ne dersin sayın Bakan?

YORUM YAZ