MENÜ

Kopenhag havası!

Abone Ol Google News

Okan Buruk, Kopenhag maçı öncesi olmasa dün akşam yaptıklarının hiçbirini yapmazdı muhtemelen. Adana Demir maçının telafisi var zira. Kopenhag öyle değil.

Haberin Devamı

64’te Zaha ve Kaan Ayhan’ın sahaya ayak basışı da Kopenhag 11’nin büyük kısmını birlikte sahada görme amacı taşıyordu ama olmadı! Oyunun dengesi bozulunca, 78-83 arası üç değişiklik birden daha yaptı.

Haftalardır oynamayan Kerem Derimbay’ın, Dervişoğlu’nun sahada olduğu, Barış Alper’in sol bek oynadığı, 11’de başlamayan Kaan’ın son yarım saatte riske edildiği, Bakambu’nun skor avantajına rağmen ikinci hücumcu olarak sahaya sürüldüğü bir 90’dı.

Buruk Kopenhag maçına öylesi fokuslanmış ki vazgeçilmezi Torreira’yı dahi kenara aldı.

Saha içi ve dışındaki bu yoğun sirkülasyona rağmen, Galatasaray’ın ilk yarı oyun sürekliliğinin kusursuz olduğunu da atlamamak lazım. Gravillon’un olmadığı Adana Demir savunma merkezini çok fazla tehdit edip, ilk iki golü de böyle buldular. Hücumcuların büyük kısmının tek dokunuşlarla rakip stoperleri oyundan düşürdüğü aksiyonlar izledik.

Haberin Devamı

Kopenhag deplasmanında Galatasaray’ın en fazla ihtiyaç duyduğu şey de bu.

Çok disiplinli, saha dizilişini çok iyi yapan ve fiziksel olarak çok iyi bir takım Kopenhag. Avrupa’da herhangi bir takımın mevsimin bu döneminde final maçı oynamak istemediği, enerjisi tükenmeyen bir grup Danimarkalılar.

Fiziksel savaştan çok dün geceden kesitlere ihtiyacı var Galatasaray’ın.

Bir de dün gece son yarım saatte sahip olamadığı soğukkanlılığa.

 

YORUM YAZ