MENÜ

7'de 7 ama...

Abone Ol Google News

7’de 7 yapmak için Antalya’ya gelen Fenerbahçeli futbolcuların sahadaki görüntüsü aynı, duygu ve düşünce içinde değildi. Oyunun genelinde Fenerbahçe, ciddi bir baskı oluşturamadı. Başlangıçta tempoları düşük ve hareket zorluğu çeken oyuncular vardı. Sarı-Lacivertliler’in savunmada 4 kişiyle çakılı oynaması, sanırım Daum’un yeni anlayışı. İyi de hocam, bir Ali Zitouni için hücumda çoğalmamak olur mu? Colin Kazım, biraz Vederson ve arasıra da Alex dışında, oyun gücünü ve takım ruhunu ortaya koyan kimse yoktu. Takım durarak oynadı... Ayrı tellerden çalan bir orkestra görüntüsü vardı. Gözlerim Emre Belözoğlu’nu aradı. O olsa, dikine giderek Fenerbahçe’yi ateşlerdi. Tabii direkten dönen 3 top, Sarı-Lacivertliler adına şanssızlık. Yenilen golde, Gökhan Gönül’ün kademe hatası var. Zitouni’nin becerisi de güzeldi.

Haberin Devamı

Geçen sezon rakip savunmaları mücadelesiyle yıpratan Güiza isteksiz ve ne yaptığı belli değil. Daum’un bu kadar ısrarı ilginç. Bir de bu kadar eksilere rağmen Alman hoca, tiyatroda oyun izleyen seyirci gibi maçı takip etti ve taktiksel değişikliklerde geç kaldı. Bu kadar büyük bütçelerle kurulmuş bir takımın hocası olarak, “6’da 6 yaptık, daha ne istiyorsunuz?” tepkisine ben de, “Ama Avrupa’da bu oyunla sadece bol hüzün yaşarsınız sayın Daum” derim. Ev sahibi Antalya, kısıtlı gücüne rağmen ikinci yarıya agresif ve istekli başladı. Zitouni ve Jedinak’ı çıkardığımızda, Fenerbahçe çok sıradan bir ekiple maç yaptı. Mehmet Hoca’dan bu kadroyla kimse şapkadan tavşan çıkarmasını beklemesin. Son dakikada gol atmak için takım olarak savunmanın terk edilmesi, amatör takımlarda olmayacak bir yanlıştı.

Haberin Devamı

Dün geceden Fenerbahçe’de aklımda kalan tek şey Kazım Kazım’dı. Şımarıklıklarıyla hep gündeme gelen Kazım, çalışkanlığı ve attığı golle arkadaşlarına örnek teşkil etti.

YORUM YAZ