MENÜ

Yeni bir fırsat

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Emre Belözoğlu ile oyun tarzını değiştirdi.Artık orta sahalar daha ofansif bir kurgunun parçası ve az top kaybeden bir takım olma yolunda ilerliyorlar. Başakşehir maçının son yarım saatini bir kenara bırakırsak Gaziantep müsabakasından bu yana oyunun değiştiği söylenebilir. Bu yeni düzende santrfor bitiriciliği daha da önem kazanmış durumda. Bu yüzden Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için en uçta oynayan futbolcusundan gol katkısını fazlaca alması gerekecek.

Haberin Devamı

Düzen değişimi beklenmez

Fenerbahçe'nin artık oyun kurgusu biliniyor, bir oyun pratiği oluşmaya başladı. Kasımpaşa karşısında zorunlu haller dışında kadro değişimi beklenemez. Son düzlükte Fenerbahçe'nin tam da ihtiyaç duyduğu şey buydu aslında; istikrar. Kasımpaşa'ya karşı topa sahiplik yüzdesinin hayli yüksek olmasından ziyade az top kaybıyla oynamak ilk plan olacaktır. Çünkü Kasımpaşa, orta sahada kaybedilen topları en hızlı cezalandıran takımlardan biri.

Pelkas ve İrfan'ın rolü

Pelkas dinamizmi, İrfan da kalitesiyle Fenerbahçe kadrosunun vazgeçilmezi olmayı başardılar. Emre Belözoğlu, ölümcül top kayıplarını tolere etmek adına oyun merkezini hayli önde tutmak istediğinde bu ikilinin rolü daha da belirginleşiyor. İki kanatta fazladan oyun kurucu barındıran bu düzende Fenerbahçe'nin atakları bir şekilde tamamlaması sağlanıyor. Bu da az top kaybı ve az geri koşu anlamına geliyor. Kasımpaşa'ya karşı az orta çok pasla ceza sahasına girme planı bu iki oyuncu üzerinden ilerleyecektir. BAY haftadan büyük kazançla çıkan Fenerbahçe adına Kasımpaşa maçı yepyeni kapılar açabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ