MENÜ

Veda maçı gibiydi

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük karşısında elde ettiği 1 puanla ligi ikinci bitirmeyi ve Şampiyonlar Ligi ön elemesi biletini neredeyse garantiledi. Ligimizde ikili averaja bakılıyor, Konya ile ikili de eşitlik var. Bu durumda genel averaja bakılıyor orada da Fenerbahçe’nin 9 gol fazlası bulunuyor. Yani olağanüstü bir durum gerçekleşmediği takdirde Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi biletini cebine koymuş görünüyor.

Haberin Devamı

Bir kez daha gördük

İsmail Kartal, Mert Hakan’ın yokluğunda İrfan Can'ı merkeze çekip Samuel’i sağ öne, Nazım’ı da sağ beke koyarak oyun standardını korumayı denedi. Bunda da önemli oranda başarılı oldu denebilir. Karagümrük ise savunmayı dar alana sıkıştırıp geniş alana hücumu tercih etti. Serdar Dursun kalabalık savunma arasında hareket etmekte zorlandı, Samuel ise forvet olarak bulduğu pozisyonlarda tercih hataları yaptı. Nazım sakatlanıp çıkana kadar düzen böyle işledi. Samuel bekte yarattığı ‘tehlikeli forvet bek’ imajını forvete geçince yitiriyor, oyunun son bölümünde bunu bir kez daha görmüş olduk.

Haberin Devamı

Hep dürüst oldular

Fenerbahçe taraftarı bir nevi İsmail Kartal’a veda etmek için tribünleri doldurmuş gibiydi. Henüz resmi bir açıklama olmasa da görünen o ki yönetim Jorge Jesus ile anlaşmaya çok yakın. İsmail hoca iyi bir dönem geçirdi, Fenerbahçe’yi lig ikinciliğine taşıdı. Ne var ki, Fenerbahçe yönetimi İsmail hocaya karşı hep dürüst oldu. İmza töreninde kamuoyunun önünde sezon sonuna kadar sözleşme yapıldı, yeni sezonda birlikteyiz mesajı verilmedi, yabancı bir teknik direktörle çalışacaklarını her fırsatta dile getirdiler. İsmail hoca başarılı oldukça, puanları topladıkça kamuoyu desteğini arkasına aldı, bir umut Fenerbahçe ile yola devam etme ihtimalini son ana kadar zorladı.

YORUM YAZ