MENÜ

Tek şut atmadan

Abone Ol Google News

Galatasaray, deplasmanına dörtlü savunmayla başlayıp üçlüyle bitirerek galibiyete uzanan Vitor Pereira, Atina’da Olympiakos’a karşı da aynı planla sahaya çıktı. Elbette bir kaç oyuncuyu değiştirerek. Sağ beke Samuel’i, Mesut’un yerine de Rossi’yi koyan Pereira, tıpkı Kadıköy’deki ilk maçta olduğu gibi topu rakibinden aldı. İlk yarı topa sahip olmak Fenerbahçe’ye bir şey kattı denemez, en azından rakip ceza sahasında sadece 3 kez topla buluşup tek bir isabetli şut atamadan soyunda odasına girmek üzerinde düşünülmesi gereken bir detaydı. Nitekim bu detay ikinci yarının habercisiydi. Olympiakos’un Portekizli hocası Martins, Roni Lopes ve Bouchalakis değişimiyle topun hakimiyetini aldı.

Haberin Devamı

Top kendindeyken Olympiakos ceza sahasına çok yaklaşmayan Fenerbahçe için ikinci yarı Pereira’nın tahmin ettiğinden daha zor geçti.

Teşhisi doğru yapmadı

Valbuena girdikten sonra topa daha nitelikli sahip olup, baskısını artıran Olympiakos’a karşı Pereira’nın yapabildiği tek şey Szalai ve Ferdi’yi oyuna alıp 3’lü savunmaya dönmesiydi. Ne var ki, bu oyun değişimi Olympiakos’u caydırmak yerine cesaretlendirdi çünkü Pereira hücumu kurgulamak yerine savunmaya ekstra önlemle yetinince maçı kaybetti. Pereira’nın ilk yarıdaki futbolu gördükten sonra teşhisi doğru yapması, hücumu düzeltecek hamleler yapması gruptan çıkmak galibiyet gerektiğini aklından çıkarmaması gerekiyordu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ