MENÜ

Taktik kazanım

Abone Ol Google News

Vitor Pereira iyi bir taktisyen ve her geçen maç oyuncularından beklediği ‘plan sadakati’ yükseliyor. Ligin en iyi ve direkt hücum eden takımlarından biri olan Hatayspor’a karşı Ferdi’yi sağa Muhammed’i sola koyarak Mesut’u kenarda oturtan Portekizli hoca sahanın her bölgesinde istediği tempoya çıkmayı başardı. Valencia’nın yeteneklerinden fazlasıyla faydalanan Pereira’nın Muhammed ve Ferdi’den beklediği katkı da son derece yeterliydi. Kim, Szalai ve Novak üçlüsü ise kusursuza yakın oynadılar. Ömer Erdoğan’ın Emre ve Saint Louis hamlesi golü getirince oyun hareketlendi. Hatay’ın baskıyı artırmasına karşılık Serdar Dursun-Berisha değişimi beklenen etkiyi yapmayınca Pereira 86’da Mesut ve Pelkas’ı küstürme pahasına oyuna alarak maçı bitirdi. Fenerbahçe ilk kez bir maçta rakibinden az topla oynasa da tam 30 kez rakip cezasında topla buluşup, 15 şut atarak galip geldi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Serdar Dursun, 1 metreden kaçırdığı golü kaç gece rüyasında görür sizce?

Maçın starı

Valencia çok yetenekli oyuncu. 61 dakika oyunda kalmasına rağmen Fenerbahçe’nin iki golünü hazırladı.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Fenerbahçe bu sezon ilk kez bir maçta rakibinden daha az (%34) topla oynamasına karşın sezonun en çok şut çektiği (15) ikinci maçını oynaması.

Kısa mesaj

Hatay’a topu kaptıran ve sadece 199 pas yapan Fenerbahçe’nin 4 faulle oynayan rakibini 15 faulle durdurması dikkat çekiciydi.

YORUM YAZ