MENÜ

Güçlü santrfor gelir

Abone Ol Google News

Jorge Jesus’un takımlarında plan genelde santrfor odaklı kurulur. Portekizli hoca hücum bölgesindeki her bir oyuncuyu yükseltecek güçlü, dominant ve skorer santrforlarla oynamayı tercih eder. Benfica’daki son döneminde Haris Seferovic ve Darwin Nunez, Sporting’de Bas Dost, İslam Slimani (31 gollü 2015-16 sezonu), Benfica’daki ilk döneminde Oscar Cardozo-Rodrigo Lima ikilisiyle yakaladığı başarı aslında Jesus’un kariyerinde santrforların rolünün ne kadar belirleyici olduğunun göstergesi. Nitekim Benfica döneminde bir forvet arkası olan Jonas’ın 30 üstü gole ulaşması, Sporting’de Bruno Fernandes’in aynı rolde 16 gol, 20 asistlik harika performansa ulaşması ve Manchester United’a transferi gibi detaylar Jesus’un Fenerbahçe’de yapmayı vaat ettiklerinin habercisi gibi. Tecrübeli hocanın Fenerbahçe’deki oyun planını dominant bir santrforla kurması beklenebilir. Bu durumda fizikli, pivot özellikleri olan güçlü bir santrfor transferi isteyebilir. Serdar Dursun’u mutlaka rotasyonda tutar, Samatta ya da Berisha’dan birini seçer.

Haberin Devamı

Crespo’nun şansı yüksek

Haberin Devamı

Jesus’un, Benfica ile Avrupa Ligi’nde üst üste final oynadığı dönemlerde önce Nemanja Matic, sonra Andre Gomes gibi iki fizikli orta sahayla plan yaptığı da bilinen bir durum. Keza Sporting Lizbon’da William Carvalho’nun merkezde yarattığı fark Jesus’u fazlasıyla mutlu etmişti. Jesus’un Fenerbahçe’de geniş bir orta saha rotasyonuna sahip olmasına rağmen fizikli, sert ve topa yatkın merkez oyuncusu dediğimizde elinde Gustavo ve Crespo dışında futbolcu bulunmuyor. Gustavo 35 yaşına girdi ama bir yıllık daha kontratı var. Ondan sınırlı oranda yararlanacağını biliyor. Bu yüzden Crespo’nun şansı daha yüksek. Crespo’nun temposu, fizik gücü, top becerisi tatmin edici seviyede. Portekizli orta saha sağlığına kavuştuğunda Jesus’un ana planında yer alabilir.

Ferdi forvete mi?

Jesus’un beklerinden tempo ve hücum aksiyonları beklentisine aşinayız. Fenerbahçe’nin bekleri Ferdi ve Samuel bu taleplerin hücum yönünü karşılayabiliyor. Ne var ki, Jesus’un oynamayı planladığı topa sahip olunan 4-4-1-1’de tamamlanamayan her atak stoperlerin orta yayda yakalanması anlamına gelir ki, geri koşular için tempolu beklere ihtiyaç duyulacaktır. Ferdi ve Samuel’in tempo beklentisini karşılayamama ihtimallerine karşı hocanın yeni bek talebi olabilir. Özellikle Ferdi’nin yeteneklerinden ve şut kalitesinden dolayı forvete monte edilme ihtimali çok yüksek.

YORUM YAZ