MENÜ

Ben Arfa'yla Alex'e dönüş

Abone Ol Google News

Fenerbahçe taraftarı için Alex’in yeri ayrıdır. Gözler her transfer döneminde yeni bir Alex arar durur. 7 yıldır bırakın onun gibisini, yanından bile geçen olmadı Zaten Fenerbahçe’nin hocaları da öylesini istemedi. Futbolun fizikle izah edilmeye başlandığı bir dönemde Ben Arfa, Alex’e tarz ve yetenek olarak en yaklaşan oyuncu.

Haberin Devamı

Sorunlu ama büyük oyuncu

Ben Arfa; Samir Nasri ve Karim Benzema’yla birlikte Fransızlar’ın altın çocuk adaylarıydı. ‘87 jenerasyonu’ olarak U20 ve 21 seviyesinde Avrupa’yı salladılar. Ben Arfa’nın Benzema ile Lyon’daki uyumu göz kamaştırıcıydı. Arfa, Lyon’daki şampiyonluğu Marsilya’ya taşıdıktan sonra Premier Lig sarmalına kapılanlardan oldu. 2015’te Nice’te Claude Puel ile buluşana kadar kimliğini aradı durdu. Dik başlılığı, yeteneklerine aşırı güveni başına dert açtı. PSG’de 2017-18’i tek bir maç oynamadan geçirse de Rennes’te hayata yeniden döndü. Fransa Kupası’nı eski takımı PSG’nin elinden alması, Avrupa Ligi’ndeki Betis ve Arsenal performansları Arfa’yı yine gündeme taşımaya yetti.

Orta saha değil forvet

Ben Arfa, kendini bir orta sahadan ziyade forvet olarak tanımlıyor. Nice’te Puel ile 4-4- 2’nin forveti, 4-3-1-2’nin forvet arkası olarak oynadı. Geçen sezon Rennes’de Julien Stephane’ın jokeriydi. Hunou ile çoğunlukla arkalı önlü, bazen de yan yana oynayarak fark yarattı. Fenerbahçe, Max Kruse’yi almışken Ben Arfa lüks gibi görünebilir. Ama Arfa’nın gelmesi demek Ersun Yanal’ın biraz Puel çizgisine yanaşması anlamına gelebilir.

Haberin Devamı

Kruse ile anlaşırsa...

Ben Arfa’nın Kruse ile rol paylaşımı Fenerbahçe’nin sıralamasını belirler. Tunus asıllı oyuncu saha dışında dik başlı olsa da sahada paylaşımcı bir oyuncudur. Ersun hocanın Arfa ile dizilim seçenekleri hayli yükselir. Puel gibi 4-3-1-2’de Arfa’dan büyük verim alınabilir. Muriç’in yanında ya da Muriç ile Kruse’nin arkasında oynadığında Fenerbahçe’nin hücumlarına zenginlik katar. Elbette Fenerbahçe orta sahayı 3’lü oynadığında merkeze Gustavo tarzı topa yatkın bir ön libero alınması işleri kolaylaştırabilir.

Feghouli gibi oynayabilir

Arfa kariyerinin önemli bir bölümünü Feghouli gibi sağ ve sol kenarda oynayarak geçirdi. Newcastle günlerinin pek parlak olduğu söylenemese de kenardan oyun kurucu oynama pratiğini orada geliştirdiği bilinen bir gerçek. Fenerbahçe’de Moses, Dirar, Rodriguez varken Ben Arfa için ideali forvet ya da arkasıdır. Fakat Feghouli gibi kenarda oynayıp iyi bir oyun kurucu olma potansiyeli vardır. Bu da özellikle Kadıköy’deki kapalı savunmaları açmak adına Ersun Yanal’ı başlangıçta olmasa da Ben Arfa’yı bitiriş 11’ine yöneltebilir

YORUM YAZ