MENÜ

Zirve günü

Abone Ol Google News

Bordo-Mavililer’de eksik çok ama hedef aynı... Fırtına, bugün Göztepe’yi yenmeyi ve lider Alanya’nın puan kaybını beklemeyi hedefliyor. Akdeniz ekibi kazanırsa, Trabzonspor gelecek hafta Alanya’yı yenerek zirvede iddialı olmanın hesaplarını yapıyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor için lig başında kadro sıkıntısı anlamında yaşanacak tüm olumsuzluklar peş peşe geliyor. Önce Ekuban ve Abdülkadir gibi 2 formda ismin uzun süreli sakatlığı, ardından Obi Mikel- Abdulkadir Parmak derken şimdi de Sturridge. Üstelik tam da liderlik kovalanıyorken.

Bu isimlerin yokluğunun en çok etkilediği oyuncu ise şüphe yok ki Sosa. Evet, Arjantinli beklentiler üstü işler çıkarıyor ama bu onun yaşının 34 olduğu gerçeğini değiştirmez. Bazen kaldırabileceğinden fazla yükle oynuyor.

Tablo karanlık değil

Tüm bunların içinde işi en zor kişi de elbette Ünal Karaman. Bir yandan girenle çıkan arasındaki makasın en aza inmesiyle uğraşıyor, diğer taraftan skor alma hamleleri yapmak zorunda.

İşte bu şartlar altında çıkılacak Göztepe sınavına. Ancak tablo çok karanlık da değil, maç kazandıracak veriler de var! Bir kere halen sahaya çıkacak 11 kalite olarak birçok rakibinin üzerinde. Ve savaşan ruh! Bu belki de en önemlisi.

Haberin Devamı

Mücadeleyi önceleyen bir oyun felsefesi kuran Karaman’ın takımı sahada terinin son damlasına kadar enerji harcıyorsa eksik değil fazladır.

İşini kendi bitirecek

Bunun yanı sıra dezavantajlara rağmen taraftar artısıyla birlikte Fırtına yine avantajlıdır. Bordo-Mavililer bugün Göztepe’yi yenmeyi ve lider Alanya’nın puan kaybetmesini beklemeyi planlıyor. Eğer Akdeniz ekibi de kazanırsa, Fırtına gelecek hafta kozlarını paylaştığı Alanya’yı kendi sahasında yenerek zirve için daha iddialı konuma gelmeyi hedefliyor.

Ön plana kim çıkar?

Eksiği çok kadroda belirleyici işleri yapacak 3 isim var haliyle. Kalede Uğurcan, orta alanda Sosa, ilerde Sörloth. Bu üçlünün aynı anda vasatın üzerinde işler çıkarması galibiyete yeter.

Bu istatistiğe dikkat!

Trabzonspor her maç gol yiyor neredeyse. Ve kalesinde Uğurcan olmasına rağmen. Rakamlardan bağımsız olarak elbette Hüseyin-Hosseini ikilisi Campi-Fernandes’e tercih edilir ama oynayan ikili de rakamlarını geliştirmeli.

Kısa mesaj

Bir eksik varsa devreye girecek en önemli faktör taraftar olacaktır. İçeride taraftarıyla başka oynayan Trabzonspor için bu periyotta üst üste 2 iç saha maçı bulunmaz nimet.

YORUM YAZ