MENÜ

Trabzonspor bunu oynayamaz

Abone Ol Google News

Trabzonspor ilk kez yenilmiyor, son kez de olmayacak. Daha önce de puan kayıpları oldu Bordo-Mavililer’in. Ancak o maçların hiçbirinde özellikle dünkü ilk yarıdaki görüntü yoktu. Çünkü Ünal Karaman’ın takımı hep kendi oyununu önceliyor, genelde kendi 1. bölgesinden uzakta kalma hedefiyle sahaya çıkıyor ve başarıyordu. Elbette Avrupa’da, üstelik rakibe karşı farklı oyun planlarının ortaya konulması doğal. Fakat Getafe’yi de öyle dillere destan bir takım gibi görmemizi beklemesin kimse. Oyunu tutmak, rakibe gerektiğinden fazla tedbir almak, bu zamana kadarki tüm ezberleri bozup bambaşka işler yapmaya çalışmak Trabzonspor’a dün bu görüntüleri yaşattı. Top kendi kendi alanına yaklaştıkça Trabzonspor’un avantajları ortadan kalktı, stoperler başta olmak üzere ne kadar kusuru varsa ortaya saçıldı. Evet, Bordo-Mavililer’in eksikleri çok ve kritik eksikler bunlar. Lakin eldekilerin de çıkabileceği zirve bu oyunlar değil, daha iyisi yapılabilir. Herkesin dün geceden gereken dersleri alması, yönetimin de şimdiden bir, hatta 2 stoper bakmaya başlaması şart.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Trabzon’un teknik heyeti ve dolayısıyla yönetimi stoper arayışlarına başladı mı acaba?

Maçın starı

Özellikle son maçlarda hep sıcak, hep konsantre. En az hatayla oynaması bile yeri geliyor puana yetmiyor. Yine de Uğurcan dün gece de takımı adına fark yaratan isimdi.

Maçın olayı

Nwakaeme, gecenin gidişatını değiştirecek fırsatı yakaladığında daha dakikalar 70’i görmemişti. Nefis sıyrılışın ardından çıkardığı pas Sturridge’yi bulsa bambaşka bir senaryodan konuşabilirdik.

Kısa mesaj

En kötüsü böyle bir ortamda panik yapmak olur. Her açıdan! Sakin kalmak biraz nefeslenip bu kez gerçekten de ‘önümüzdeki maçlara bakmak’ lazım.

YORUM YAZ