MENÜ

Trabzon Ve Trabzonspor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezon öncesi röportajı için gidip vakit geçirdiğimiz Trabzon'dan ve Trabzonspor'dan izlenimlerimizle meraklılarını başbaşa bırakıyorum.

- Şehir ilk kez bu kadar kalabalık geldi gözümüze. Bunda Arap turist akını başrolde. Menüler değişmiş, başta oteller olmak üzere kent pahalılanmış.

- İstanbul başta olmak üzere yanıyoruz diyoruz ya hani, şükretmek gerekir. Trabzon'da hava inanılmaz basık, nemli ve bunaltıcı. Maç saati olan 10'da bile durum ne diye dışarıya çıktık, bizi yine o nemli atmosfer karşıladı. Allah o havada top oynayacakların yardımcısı olsun.

- Bir not da gidip gelecekler için... Şu mevsimde Sabiha Gökçen'den sevmediklerinizi uçurun. Uçaklar geç iniyor, rötarlı kalkıyor. Dönüşte kara trafiği de yol yapımından sebep her daim yoğun. Yeşilköy bu yoğunluk oldukça ideal.

- Trabzon'da gurbetçi kardeşlerimiz de yoğun. Bol bol yabancı plaka görmek mümkün. Kente ciddi bir ekonomik katkı sağlıyorlar. Tabi ki Trabzonspor'a da. Kentin yerleşik halkı için forma fiyatları gerçekten yüksek. 300 liraya kombine olan yerde 120-130 lira forma için lüks diyenleri anlamamak mümkün değil. Ama gurbetçi taraftar biraz daha ekonomik açıdan rahat olduğu için ürünlere akın ediyor.

- Kulübün üst yapısı, yani başkan, sportif direktör ve teknik direktör, bu kez rakiplerin transfer bombalarının gölgesinde kalmış olmaktan şikayetçi değil. Aksine memnun. Çünkü geçen sezonlarda kadro beklentisi gerçek hedefin üzerinde bir çıta koydurmuştu.Şimdi ise kadroya güvenmekle beraber o baskıdan uzaklar.

- Sokak borcu falan pek dert etmiyor. Biraz malum sezonun süre gelen şikayeti var ve bolca da sezonun son haftasına kadar yarışta kalan ve büyük maç kazanan bir Trabzonspor isteği.

- Bir başka grupsa dört gözle aralıkta yapılması planlanan kongreyi bekliyor. 2 kişinin bildiği sır değildir mantığıyla sportif sonuçlara odaklılar. Bu alandaki durum başkan adaylarının sayısını da niteliğini de belirleyecek.

- Futbolcular ve özellikle de eskiler bu sezon mazeretlerinin olmadığını biliyor. Rakipleri kimi alırsa alsın. Çünkü daha önce de Trabzonspor çok flaş transferler yapmış ama farklı şekilde rakiplerinin gerisinde kalmıştı. Bu kez krediler daha az.

- Aslında sadece yeniler değil tüm takım içinde tıpkı Bosingwa dönemindeki gibi Mbia'ya büyük saygı var. Hem uyumlu kişiliğine hem de kariyerine. Fark yaratmış ve lider olmuş durumda.

- Takım içindeki kriz havası geçmiş görünüyor. Zaten lig atmosferi de akıllara en azından ilk etapta çok fazla başka şey getirmeyecektir. Herkesin işine odaklanması dışında Hurma sık sık aile vurgusu yapıp aynı gemideyiz diyor.

- Avni Aker, yani Trabzonspor'un efsane olduğu stat bu sezon son kez hizmet verecek. Ancak şehir bu duruma pek hskim değil. Bunda yönetimin de payı var. Böyle bir veda için çok daha iyi organize olmak gerekiyor. Tek sorumlu kent değil.

- Ve son gelişmeler paralelinde zor da olsa Bursaspor karşısına çıkması muhtemel Trabzonspor 11'i...

Onur-Cavanda, Mustafa, Medjani, Constant, Mbia, Okay, Erkan, Yusuf, Özer-Cardozo

YORUM YAZ