MENÜ

Trabzon ve gündem

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Biliyorum bu satırlar, o en komik milliyetçi ve geleneksel, “Birlik-beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz” söylemine benzedi ama uzatmayacağım. Bu hızlı gelişen süreçte, spor medyasında ve gündeminde de satır arasında kalan, unutulan ya da yeterince altını çizemediğimiz bazı anlar, olaylar oluyor elbette. Şimdi de hepsini sıralamak mümkün olmayacak ama Trabzonspor merkezli biraz ‘çok yakın geçmiş’ hafızamızı tazeleyelim.

- Derry City karşısında en azından geçen sezonların hüsranı tekrarlanmadı, bu bir artı. Ancak daha önemlisi, aynı kadronun değişen ruh hali. Yönetimden çok şeyi değiştirmek için ‘sadece 4 ay süre isteyen’ teknik patron Mustafa Akçay’ın kendine olan özgüveni futbolculara verdiği güvenle birleşince pozitif bir hava oluştu, beklenenden kısa sürede. Sürer mi, bu olumlu rüzgara daha kimler kapılır bilemem ama geçen sezonun aynı kadrosunun geliştiği kesin.

- Yoğun ve sert gündemin içinde Tolga Zengin, ana gemi Trabzonspor’dan kopan bir modül gibi ayrıldı. Sessiz, sedasız. Elbette asıl olan, ana gemi Trabzonspor’dur ama Tolga gibi değerlerin değerini vermek, bilmek gerekir. Biz zaten toplum olarak ayrılıkları beceremiyoruz bu kesin. Özellikle de ilişkilerde. Ancak şimdi bu ilişkinin bir tarafında Trabzonspor, yani bir kurum olduğuna göre daha medeni bir ayrılık lazım. Bordo ile Mavi’ye 17 yıl emek veren, alınması gereken bir hayli dersler veren Tolga Zengin iyi bir vedayı hak ediyor. Sıradan bir basın toplantısı, ‘hadi eyvallah’ vedası olmaz. Vefaya çok değer veren Başkana duyurulur.

Hacıosmanoğlu-Usta buluşması

- Başka camialarda da pek kolay değildir ama yapısı ve daima hareketli derin kulisleri sebebiyle Trabzonspor’da daha zor olan bir şey oldu geçen günlerde. Son seçimin galibi Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile ona en yakın oyu ayıp kaybeden Muharrem Usta bir araya geldi. Hem de öyle böyle değil, samimiyet önce fotoğraflara sonra da basketbol şubesi için yapılan ciddi anlaşmaya yansıdı. Önemli tabi ama hadi bırakım 10 milyon TL’lik sponsorluğu, daha da kıymetlisi bu tabloydu. İşin siyaset eksenine kaydığı, kayacağı, kayma ihtimali her zaman olduğu gibi yine konuşulacaktır. Normal. Ama anormal bu tablonun bir de iyi tarafına bakmak, niyet okumayı bırakıp beyana inanmak ve en azından biraz beklemek gerek. Zaten siyasetten ne zaman arındı ki Trabzonspor.

- Yeni sezonun pek yeni olmasa da ufak bir kaç rötuşla piyasaya sürülen formaları tanıtılıyor kulüplerimizce. Zaten bize, yani Türk kulüplerine yapılan ‘sınıf sıralaması’ işin başka ve bizim ne olduğumuzu anlatan boyutu. Markalara dünyalarca para verirsin, ne kendi kreasyonunu yaptırabilirsin ne de doğru dürüst, ipleri elinde olan sözleşmeler. Sonra iki desen farkı, bir ton açığı-koyusu, al sana yeni sezon forması, gocuğu! Trabzon’a da yapmışlar yenileri. Yakın eskiler çok kötü olduğu için şimdi ne olsa iyi duruyor aslında. Ama iş biraz da bundan sonra. 100 liralara, rakiplerle eş değer rakamlara forma, ürün satmak iyi ama pazarlamak da önemli. Radyoya bağlanan, mail atan, yolda soran çok var TS Club’ı. Kimisi promosyon, kimisi tanıtım istiyor. Bizden iletmesi. Unutmayalım; taraftar her zaman haklıdır.

Akyazı gündemden düştü

- Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında malum sürecin getirdiği sertlik dozu giderek artıyor. Kulüpler ‘resmi resmi’ açıklamalarla birbirine yükleniyor. Bu dönemde siyasetten, yine muhalefet-iktidar ayrımı yapmadan söylüyorum, ne beklersiniz? Adalet, eşitlik, dozu düşürecek adımlar, atamıyorsanız susmak. Ama hiçbirini yapmıyor bizim akilli yöneticilerimiz, yönetmeye taliplerimiz. Veriyorlar ayarı. Genel başkan bir şey diyor, yardımcısı başka, bölge milletvekili bambaşka. Ülkeyi yönetme şekillerinden, geleceğimizden, gideceğimiz yerden zaten çok büyük bir umudumuz yok, bari bırakın futbol bize kalsın. Ha futbolu da bizden öğrenecek değilsiniz ama neyse!

- Gündem Akyazı’nın bile uzağına düştü ki, bu Trabzon’da zordur. Son durumu anlatalım; harfiyat kamyonlarının marka ve plakalarıyla, vardiyalar dışında değişen bir şey yok! Önce yerel, sonra genel seçim geliyor. Beni de bu korkutuyor. Muhalefetinden iktidarına yine siyasetimiz Akyazı’dan, Trabzonspor’dan rant sağlayacak, taraftar Avni Aker’de ıslanacak.

- Menacerlik işinin suyu çıktı, birkaç isim dışında güvenileni kalmadı. Artık transferde avukatlar makbul. Eskiden hatır için iş yapanların yerine türemişti menacer kardeşler. Yüzleri de, numaraları da çabuk eskidi. Umarım menacer görünümlü ‘avukatlara’ saygı ve sevgimiz çabuk eskimez.

YORUM YAZ