MENÜ

Son yılların en iyisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’da mevcut yönetim geldiği ilk sezondan itibaren transferde çıtayı çok yükseğe koydu. Her sezon taraftarına ‘Trabzonspor’a, Trabzon’a gelmez’ denilen oyuncuları sunarak bu alandaki psikolojik sorunları da ortadan kaldırdı. Yani artık Cardozo’nun, Bosingwa’nın, Marko Marin’in, Mbia’nın geldiği takıma ve kente oyuncu getirememek gibi bir mazeret söz konusu değil. Mevcut kadro belki de Gökdeniz’li Fatih Tekke’li dönemin şartlarını bir kenara bırakırsak son yılların en iyisi. En azından kağıt üzerine yazdığınızda Trabzonsporlular’ın iştahını kabartacak, gelecek için umutlandıracak bir kadro var. Şimdi her zaman olduğu gibi önemli olan o kadrodan iyi bir ‘takım’ ortaya çıkartmak. Şota elindeki kadro fırsatını fantastik işlere girmeden iyi kullanırsa futbolculuk döneminden sonra antrenörlük hayatında da bir efsane olabilir.

Devre arasında stoper

Bordo-Mavililer’de geri beşliye mantıklı bir şekilde ciddi yatırım yapıldı. Onur gibi çok değerli bir kalecinin varlığına rağmen alternatifsizliği ortadan kaldırmak için Esteban alındı. Bu kafaları rahatlatan bir işti. Savunmaya kağıt üzerinde 2 ama aslında 3 takviye söz konusu. Cavanda, Bosingwa gibi bekletilerin üzerine çıkan bir starın yokluğunu bu kadar kısa sürede unutturarak büyük iş yaptı. Douglas da stopere ilaç niteliğinde. Fizik yapısı itibariyle yanında daha çabuk bir oyuncuyla oynayacaktır, yani ya Medjani ya da Aykut ile. Constant da takım içinden bir transfer. Daha önce de Milan’da bu bölgede oynamıştı, yabancısı değil. Savunma hattının en büyük sıkıntısı alternatifler ile asların arasındaki makasın açıklığı. Bu konuda devre arasında mutlaka transfer gelecektir.

Hepsinde gol özelliği var

Ekstra durumlar ve skorlar oluşmadığı sürece tek forvetle oynayamasını beklediğimiz Şota’nın en büyük kozu orta saha. Buradaki 5 formaya neredeyse 2 katından fazla talip ve hazır oyuncu var. Mbia, Mehmet Ekici, Yusuf ve Erkan’ın forması garanti. Son forma için Okay, Özer, Bourceanu, Sefa ve Marko Marin gibi birbirinden önemli ve her türlü stratejiye uygun alternatifler var. Şota’nın buradaki tercihleri belirleyici olacak. Orta alandaki Mbia dışındaki -ki onun da kafa sürprizleri var- tüm oyuncuların skor üretme özelliği var. Bu da sadece N’Doye ve Cardozo’yu değil, takımın tamamını rahatlatacak, rakiplerin ise çözüm yollarını zorlaştıracak bir durum.

Cardozo'ya doping etkisi

Trabzonspor’da N’Doye’nin transferi farklı oyun yapılarına da dönüş için bir koz olmakla beraber, Cardozo’ya da doping etkisi yarattı. Fırtına artık Paraguaylı’nun formsuz dönemlerinde onun özelliklerine göre mecburi oyundan kurtuldu. Ayrıca yıldız futbolcunun yedekliği sorun etmeyen yapısı ve iç sahada zaman zaman oynanacak çift forvetli oyun Trabzonspor’un bu sezonki avantajlarından. Ancak şu bir gerçek ki, yakın gelecek için Bordo-Mavililer’in yeni bir golcü planı da yapması şart.

YORUM YAZ