MENÜ

Rıza hocayı bekleyenler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yerli teknik direktör, Trabzonspor’un olmazsa olmazıydı. Yabancı çalıştırıcı en az 10 hafta daha kaybettirirdi, kazandıracakları da şüpheliydi. Fatih Terim, elbette futbol alemimizde bir kült. Onsuz asla olmaz. Fakat Trabzonspor’un çok daha kısa sürede bir dönüşüme ihtiyacı var. Üstelik sadece futbol olarak değil. Kafa olarak. Oyuncu grubunun sahaya dönmesi lazım! Acil olarak. Hoca saygıyı sonuna kadar hak eden bir isim. Bu saygıyı forma adaleti ile birleştirdiğinde Rıza hoca bekleneni yapacaktır.

En büyük sınavı

Rıza Hoca’nın tıpkı Aykut Kocaman gibi üzerine yapışan bazı durumlar var. Yıldızlarla ilgili durumu. Bu, özellikle Eto’o mevzusunda çok öne çıktı. Şimdi çok daha yıldızı var. Burak, Sosa, Kucka ve Onur. Her açıdan zor bir sınav olacak Rıza hoca için.

Kötünün beteri

Benim de katıldığım genel algı şu; Daha ne kadar kötü olabilir, 2 haftada Trabzon’da 10 yedik! İyinin iyisi, kötünün beteri vardır. Trabzonsporlular ne dediğimi çok iyi anlıyordur son yıllardaki tecrübelerinden. Bu kentin ne beklediğini bilmek, iyi skorlar getirmekten gerçekten de önemli.

Seçim olursa...


Mevzu çok derin ama uzatmamaya çalışacağım. 3 isim var en azından şu an için akıllarda. Son seçimi kılpayı kaybeden Hekimoğlu, Başkan Usta ve Hacıosmanoğlu... İşte bence son durumları.

Usta erken yıprandı

Ersun Yanal ısrarının ve yönetim içindeki sıkıntılarının bedelini fazlasıyla ödedi. İyi niyetle çalışan ekibine güvenseydi her şey bambaşka olabilirdi. Futbol dükkanı gerçekten de bambaşka dinamikleri içinde barındırıyor. ‘Keşke biraz daha’ diye başlayacak çok cümle kurdurttu yıprandı. Bu elbette aday olmasının önüne geçmez. Lakin Başkan Usta’nın rotasını biraz da Rıza Çalımbay’ın takımının saha içi işleri belirleyecek.

Hacıosmanoğlu hazır

Son seçimde hiç çalışmadan, adeta ‘Beni seçmeyin’ diyerek bin oy aldı. Ancak Trabzon delegeleri üzerinde her zaman bir karşılığı var. Eğer sandık kurulursa, sonucu kendisinin gerçekten ne yapmak istediği belirleyecek. Niyetinden ve renk sevgisinden hiçbir şüphe yok. Geriye baktığında hatalarından gereken dersi aldığını düşünüyorum. Her şeye rağmen sportif ve ekonomik planlarını bekleyecektir camia. Çok sürpriz isimlerle çalıştığını biliyorum ama yazma noktasında izin almadığım için bir başka köşeye bırakıyorum.

Hekimoğlu bu kez yok

Kaybettiği seçimin kazananıydı aslında. Gerçekten çok büyük bir işe imza attı. Fakat olası bir Aralık seçiminde aday olacağını sanmıyorum. Çok yerinde gözlemleri, tespit ve çözüm önerileri var. Ancak sağlıklı bir yapının olmadığını düşündüğü için bir sonraki döneme hazırlanacağına inanıyorum.

Sadri Şener’e baskı çok

Çok dillendirilmiyor ama kendisine büyük haksızlık yapanlar bile şimdi Sadri Şener için çalışmaya gönüllü. Ancak kendisi haklı olarak kırgın. Özellikle ara seçim döneminde ben koltuğa talip olacağını sanmam.

YORUM YAZ