MENÜ

Norveç Kralı!

Abone Ol Google News

Maç önü yazımda bu Trabzonspor- Sivasspor mücadelesi için ‘Derbi kadar değerli’ tabirini kullanmıştım. Çünkü Bordo-Mavililer’in bundan önce kazandığı maçların bir anlam kazanması için Yiğidolar’ı da geçmesi gerekiyordu. Ancak son haftalarda her ne kadar istediği sonuçları alamasa da karşısında dişli bir rakip vardı. Ancak bir öngörümüz daha vardı. O da erken bir Sörloth golü. Bu kadar erken olacağını öngörmek mümkün değildi elbette ama Ndiaye’nin sağdan getirip isabetli bir şekilde Norveçli’ye bıraktığı top, tam da Sörloth’un bitireceği bir işti. Daha dakikalar 10’u göstermeden gelen bu gol Trabzonspor’a da tribünlere de nefes aldırdı.

Haberin Devamı

Da Costa krizi çözer

Adeta oyuna 1-0 önde başlayan Trabzonspor, ilerleyen dakikalarda da oyun inisiyatifini elinde tutmayı sürdürdü. Karadeniz ekibini asıl rahatlatan vuruş ise Sörloth’un asistinde ters bir dokunuşla Caner Osmanpaşa’dan geldi. İlk yarının 2 farklı üstünlükle bitmesi, Fırtına’nın elini hayli güçlendirdi. Bu arada özellikle ilk yarıda Da Costa’nın performansı da krizli bölge olan stopere sihirli bir dokunuş olacak gibi duruyor.

Haberin Devamı

Dengeler değişti

İkinci yarıda beklendiği üzere Sivasspor 2- 0’lık skorun altından kalkmak için başladı. Ancak orta saha savunma uyumunu iyi yakalayan Trabzonspor, rakibini heveslendirecek pozisyonlar birkaç atak dışında vermedi. Tam tersine gününde olan Pereira’nın çıkışlarıyla pozisyonlar da üretti. Ancak Hüsayin Çimşir’in takımının ilk 1 saat sonrasındaki daha kontrollü oyunu, karşılaşmadaki dengeleri de değiştirdi ve ortaya biraz kısır bir görüntü çıktı. Yatabare’nin uzatma anlarında Yasin’in getirdiği topu ağlarla buluşturması konuk takım için tesellinin ötesine geçemedi.

Virajda kayıp yok

Elbette henüz hiçbir şey bitmedi, daha bu köprünün altından çok sular akar. Ancak Fırtına’nın çok kritik bir virajı daha kayıpsız geçtiğini söylemekte fayda var.

YORUM YAZ