MENÜ

Neden çok önemli...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Her ne kadar Trabzon’da son birkaç kötü sonuçla ilişkilendirilse de malum yüksek gerilimin sebebinin ‘maçlar’ olmadığı konuya hakim kişilerin bildiği bir gerçektir. Trabzonspor’da çok önemli hatlar arasında olması gerekenden uzak bir iletişim, konuşulmayan kırgınlıklar, arada çok insan var. Bir günde, bir saatte de düzelebilir ama yakında kangrene dönüp, Trabzonspor bedenine ciddi zararlar da verebilir. Niyet okumadan, kırmadan dökmeden, sanal düşmanlar yaratmaya çalışmadan ama... İşte o nedenle de bugün Şenol Güneş’in yapacağı açıklamalar çok önemli. Birçok konuda, kafalarda oluşan soru işaretlerini ortadan kaldırması gerekiyor. Belirsizliğin giderilmesi, geleceğin aydınlanması onun iki dudağının arasında.

1461 ve Mustafa Akçay


Konunun yakın takipçileri bilir, bilmeyenler için kısaca özetleyelim. Mustafa Akçay, iki sezon önce birçoklarının ‘düşecek takım’ favorisi Tavşanlı’ya 1. Lig’te Play-Off oynattı. Süper Lig’den bile teklifler aldı, 1.Lig’in bile altına, 2.Lig’e memleketine gitti. Sadece kariyeri için değil, geleceği için de risk aldı. Ama başardı, 1461’i 1.Lig’e taşıdı. Şimdi de ikide iki yaptı. Sadece aldığı sonuçlarla kutlanması gereken değil, Trabzon, Karadeniz ve ülke futbolu için kazanılması, üzerinde durulması, şans verilmesi gereken bir isim. Trabzonspor gibi mevsimi, toprağı uygun ama mahsülü giderek zayıflayan altyapı projelerine de, görüldüğü gibi hedefe de kitlenebilen bir teknik adam. Şimdiden erken ama daha fazla başarılı olur da, takımı Süper Lig’e taşırsa o zaman ne olur işte onu bilemiyorum!

Trabzon’un çilekleri!

Evet, Marc Janko ve Emerson gibi üst düzey iki önemli katkı biraz daha erken transfer edilebilirdi. Bunda herkes hem fikir. Ancak tekrarlıyorum, Videoton gibi Bordo-Mavililer’e hiçbir anlamda rakip olamayacak bir takımı elemek için ikisine de ihtiyaç yoktu. Trabzon’un çilekleriydi onlar. Avrupa Ligi’nde olmalıydılar. Videoton’u elemek için mevcutlar fazlaydı bile. Genç takımdan 2-3 oyuncu takviyeli bir Trabzonspor bile rahat geçmeliydi Macar rakibini. Ama olmadı, geçemedi. Fırtına farkını gösteremedi. Bunda tek bir sorumlu bulmak, tüm yükü onun sırtına koymak olmaz. Birçok kesimin sorumluluğu var bu elenmede. Tabi Janko-Emerson gecikmesi sebebiyle muhtemel eleştirilerle karşılaşacak Trabzonspor’u yönetenleri rahatlatan bir başka gelişme de İstanbul merkezli oldu. Galatasaray, Ünal Aysal’ın açıkladığı o meşhur ‘çileği’ alamadı, Fenerbahçe ise Şampiyonlar Ligi’ne havlu atıp milyonlarca Euro kaybettikten sonra sezonun bombasını patlattı, Raul Meireles’i kadrosuna kattı. Şimdi de herkese halamın bıyıkları olsa tartışması kaldı!

YORUM YAZ