MENÜ

Nasıl bir başkan?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tek bir yöne fatura çıkarmak eşyanın tabiyatına aykırı olacağından, herkesin hatalarından samimiyetle dersler çıkarması en sağlıklı olanı. Tüm bu kaotik duruma rağmen hala kupa yolundan, gelecek sezon için bir Avrupa bileti ihtimali bulunması da bir başka kritik nokta. Tabi bu yolu kısaltmak da, kupaya uzanmak da Bordo-Mavili oyunculara bağlı. Bu yola başka bir kafayla hazırlanmalı, Trabzonspor farkını önce kendileri algılamalılar. Avrupa’ya gidecek bir Trabzonspor ile gelecek sezonu bu anlamda boş geçirecek bir kulübün maddi-manevi kazanım ve kayıpları herkesin malumu. O nedenle kupa yolu Karadeniz temsilcisi için sanılandan çok çok daha kıymetli.

Artık iyiden iyiye girilen kongre havasına gelince... Şimdilik 2 isim başkanlığa talip olduğunu açıkladı ama kazan kaynamaya devam ediyor. Siyasilerin nabzı yoklanıyor, her köşede listeler yapılıyor. Trabzonspor’u böyle bir süreçte almak, üzerine ekleyeceğiniz bir kaç tuğla ile fark yaratmak tabi ki her aday için avantaj. Ancak Trabzonspor’a talip olmak hem kolay hem de büyük sorumluluk. Sadece, “Sadri Şener gitsin” diyerek, onun yaptıklarına muhalefet etmekle bu camianın sorumluluğunu üstlenmek pek mümkün olmaz. Proje üretmek, mevcut taşların üzerine taş koymak, Trabzonspor kimliğini ve imajını yükseltmek sorumluluğu var her adayın. Eskiden şehrin taşıdığı, şimdi şehri taşıyan, kentin siyasetine yön veren ama halâ siyasetin ekseninden kurtulamamış Trabzonspor’un artık bir adım dahi geriye atma lüksü yoktur. Bu sadece parayla çözülecek, sadece kağıt üzerinde isimlerle yürünecek bir yol değildir.

O nedenle mevcut adayların ve adaylığı düşünenlerin listeleri kadar somut projelerini de beklemeli, değerlendirmeli Trabzonspor camiası. Yoksa falanca ‘köyden’, falanca ‘soyadından’ şu kadar isim geldi, şu siyasi şu adresi gösterdi denilerek bir kulüp yönetmek en azından kurumsallık ve devamlılık anlamında en iyi ihtimalle yerinde saymak olur.

YORUM YAZ