MENÜ

Kırmadan dökmeden

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bordo-Mavili camia bu tablolara çok da yabancı değil aslında. Daha önce de istifalar geldi, kongrelere gidildi, isimler değişti. Ancak çoğu zaman kırarak, dökerek, soğukkanlı ve ‘büyük camia’ refleksinden, hazırlıksızca yapıldı bu işler. Her değişim ve getirdiği süreçler bir sınavdı Trabzonspor ailesi adına. O sınavlardan biri daha verilecek görünen o ki şimdi.

Trabzonspor gibi zor bir camiada 6 yıl gibi uzun sayılabilecek bir görev süresi geçiren Başkan Sadri Şener’in hataları da doğruları da kişilere göre değişir, değişiyor! Fakat yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını ancak Trabzonspor ailesi sağduyulu bir bakış açısıyla sorgulayabilir. Bırakır, bırakmaz, devam eder, etmez bunlar da kendisini sorguladıktan sonra vereceği kararlar. Görünen o ki bir soluklanmak, önüne, sağına-soluna bakmak, çıkacak seslerin tamamını duymak istiyor. Çok uzatmadan bir karar açıklaması mutlaka yapacaktır. Normal kongre yıl sonu olmasına rağmen Şener’in sezon bitiminde bir erken kongre fikrinde olduğunu bilen birisi olarak bu sürecin tamamlanması gerektiği inancındayım. Zira ancak o zaman yönetim icraat süreci kendi isteği ve olağan şekilde tamamlanacak.

İşin ilginç yanı taşın altına elini sokmak yerine sadece gürültüye katılan, onun peşinden giden ve asla sorumluluk almayanların aksine, camiada görev için bekleyenlerin de böyle düşünüyor olması. Olağanüstü kongrelerle camianın neler kaybettiğini bilen sorumluluğa hazır isimler, “Yönetimin görev süresi bitsin. Ancak o zaman biz tüm icraatların sorgusunu
yapabiliriz” noktasında.

Hareketli saatlerin yaşanacağı, alınacak her sonucun bu harekete olumlu ya da olumsuz yansıyacağı Trabzonspor camiasına sağduyulu hareket etmek, yarın yüz yüze gelecek insanların birbirini kırıp dökmeyeceği bir süreç yakışır. Yoksa dünden bugüne birkaç isim değişikliği ile bu takım şampiyon olmaz. Puan kayıplarının telafisi olur ama imaj kaybının malesef!

YORUM YAZ