MENÜ

Karaman gitmez çünkü...

Abone Ol Google News

Kısa bir süre öncesine kadar Trabzonspor’da göklere çıkartılan teknik direktör Ünal Karaman, üst üste birkaç kötü sonuçla birlikte beklenenden kısa sürede hedef tahtasına oturtuldu. Eleştirilmeyi hak ettiği noktalar yok mu, elbette var. En azından şu görüşümün sonuna kadar arkasındayım: Trabzonspor’un eksikler sonrasında sahaya sürebildiği kadro bile üstündeki takımlardan iyi ve vaat edilen (!) ‘sıkıcı futbol’ dahi bir plan-program-oyun stratejisi gerektirir. Bunlar olmayınca da eleştirilmek kaçınılmazdır. Ancak... Elbette hocanın bir anda yaptıklarını sıfırlamak ve kredi notunu eksiye düşürmek de en yumuşak tabirle haksızlık olur. Ki başkan Ahmet Ağaoğlu da böyle düşünüyor diye tahmin ediyorum. Bu kadar da değil elbette. Ünal Karaman’a dokunmak bizzat yönetimin yükünü çeken, en büyük emeği veren isimlere dokunmak olduğunu da bilecek kadar duruma hakim konumda Ağaoğlu. Camiada bizzat dillendirilmese de kulislerde laf atıp kaçanlara şimdi Ünal Karaman’ı ve bu zamana kadarki emekleri kurban vermenin, panik atak hareket etmenin daha önceki yönetimlere hiçbir fayda sağlamadığı gerçeği de ortada. Bu iş nerelere kadar varır diye soracak olursanız...

Haberin Devamı

Senaryolara gelince...

Haberin Devamı

Kötü senaryo... Trabzonspor birkaç tane daha beklenmeyen sonuç alırsa homurdanmalar biraz daha yükselir, başkana yönetim içinden de baskılar körüklenir, başkan yine hocasının arkasında durursa o zaman eski yönetimlerde olduğu gibi ekip içinde ayrılıklar, yani istifalar başlar. Başkan da bunları en az bizim kadar tahmin ediyor. Yakın ve verimli çalışma arkadaşlarından böyle bir istek gelmeyeceğini bildiği için rahat. Diğerlerinin olası gidişine de pek kafayı takmaz. Ta ki Ünal Karaman böyle kötü bir senaryoda başkan ile konuştuğunda kurduğu cümleleri basın önünde kurup istifa açıklaması falan yapmazsa!

Her şey unutulabilir

İyi senaryo... Trabzonspor, Beşiktaş ve Basel maçlarında iyi mücadele ve skor almayı başarırsa her şey düzelme trendine girer, yaşanan tüm olumsuzluklar unutulur, bugün başkan ve hocayı eleştirenler sokaklarda, “En çok biz destekledik” diye övünür durur. Bu noktada başkanın da gerçek dostlarını ve dost gibi görünenleri ayırt etmesini sağlayacak bir süreç oluşur.

Taraftar boyutu

kıymetli Sonuçta her şey taraftarın gönlünü kazanmak için. Hocalar da yönetimler de sorunlar sonrasında daha iyisi için geliyor, gelecek. Sosyal medyada Ünal Karaman’a dair eleştiri de var destek de. Keskin bir ayrışma henüz yok. Burada Karaman’ın vaat ettiği ‘sıkıcı futboldan’ bir şekilde kurtulması, taraftarın gönlünü alacak ilk adım olabilir. Sonrası da skora yansıyacak hamleler elbette. Bunlar sağlanır, devre arasına en az kayıpla ‘iddia sahibi’ olarak girilirse Karaman’ın kredisi dün olduğundan bile yüksek olur.

YORUM YAZ